3001 - Poslední vesmírná odysea

3001 – Poslední vesmírná odysea

  • Autor:
  • Nakladatelství: Laser
  • Cena: 225 Kč
  • ISBN: 978-80-7193-376-2
  • Vyšlo: 28. 3. 2014

Začalo to před čtyřmi miliony let zářivým černým monolitem, jenž přeměnil opice v člověka a zažehl jiskru v lidském vědomí. Na úsvitu jednadvacátého století našli archeologové na Měsíci stejný černý monolit a……

Číst více
300: Vzestup říše

300: Vzestup říše

Jistě se mnou budete souhlasit v tom, že tu a tam je bezduchá a dynamická zábava prostě vítána. Že občas nechcete přemýšlet nad existenciálním poselstvím filmu, ale prostě se jen opájet tím, co vidíte, bez potřeby žhavení mozkových závitů. Přikyvujete? Výborně. Ujíždíte-li navíc na testosteronových rubanicích, je nová „třístovka“ určená přímo vám.

Komiksový mikroskop: Justice League 3000

Komiksový mikroskop: Justice League 3000

Když vyšel comics Království tvé, které popisovalo alternativní budoucnost DC universa, oslovilo to fanoušky i DC natolik, že byl komiks uznán jako kánonové dílo a tedy oficiální budoucností Earth 2. Nyní vychází i v rámci New 52 comics, který se dívá do budoucnosti. Přichází Justice League 3000.

300

300

V Řecku na místě, které se dnes nezdá být ničím zajímavé, bylo ve starém kameni vytesáno: „Jdi, Poutníče, zvěstuj Lakedaimónským, že my zde mrtví ležíme, jak zákony kázaly nám.“ Byl to epitaf tak slavný, že za skoro dva a půl tisíce let byl přetesán, aby dál připomínal událost. Událost a příběh o slávě a smrti tří set statečných vojáku, kteří se postavili tváří v tvář největší armádě světa.

300

300

  • Autor:
  • Nakladatelství: Comics centrum
  • Cena: 599 Kč
  • Vyšlo: 23. 4. 2007

Perská armáda – síla tak nesmírná, že se při jejím pochodu zachvívá země – se vydala rozdrtit Řecko, jediný ostrov rozumu a svobody v moři mysticismu a tyranie. * Mezi Řeckem a touto……

Číst více

Pět pohledů na 300

Už od prvního traileru si „Třístovka“ našla davy nekritických obdivovatelů, kteří by málem přepisovali žebříčky nejlepších filmů historie. A i když konečný výsledek nedosahuje laťky, kterou nasadily geniální upoutávky, nabízíme vám pohled hned dvanácti očí. Pět párů naleznete zde a ostříží zrak Vojty Čepeláka rozebírá rozdíly předlohy a adaptace v samostatném článku.

300 – komiks vs. film

Vojtu zaujala Třístovka natolik, že se vzepřel jakémukoli rozsahu, a pěkně se o problematice převodu komiksu na filmové plátno rozepsal. Nutno podotknout, že rozebírá pouze adaptaci, nikoli filmový produkt. A že je to pohled radikální, jak se na „hardcore“ komiksáře sluší a patří, snad netřeba dodávat.

Preview: 300 – Bitva u Thermopyl

Režisér Úsvitu mrtvých převedl na filmové plátno proslulý komiks Franka Millera. Třístovka přijde do našich kin již tento měsíc a my se podíváme, co nás přesně čeká. O krvavé bitvy, svalnaté hrdiny, přerostlé zrůdy a nádherně stylizované záběry rozhodně nebude nouze…

Březnová Pevnost a 300 spartských hrdinů (PR)

Do společného projektu Franka Millera a Zacka Snydera vkládají fanoušci fantastiky po celém světě obrovské naděje – právě snímek 300: Bitva u Thermopyl by se mohl stát onou dlouho očekávanou renesancí kvalitní velkoformátové historizující podívané. Tématická linka osudů tří set spartských válečníků je leitmotivem Pevnosti na měsíc březen.

300 – Miller Frank a Varley Lynn

Bitva Sparťanů u Thermopyl za osud Řecka a celého civilizovaného světa je možná nejkrásnějším a největším příběhem lidské historie. Sám jsem už četl hodně zpracování této legendy, nicméně žádné mne doposud nedohnalo k takovému dojetí a slzám, jako mimořádná kniha Franka Millera, autora Sin City.

1 2 3 202