Chladné břehy – Sergej Lukjaněnko

Chladné břehy – Sergej Lukjaněnko

Sergej Lukjaněnko má mezi tuzemskými čtenáři skvělé jméno, každá jeho další kniha tedy v rámci našeho oblíbeného žánru patří mezi nejočekávanější zboží na trhu. Největší zásluhu na tom má samozřejmě Hlídková série, Lukjaněnko je však spisovatelem, který se nebrání převlékání kabátků. Své čtenáře si nachází i ve zcela jiných subžánrech – od fantastiky pro mladistvé přes space opery po kyberpunk. Dokonalý literární chameleon.

Nadchází ráno - Sergej Lukjaněnko

Nadchází ráno – Sergej Lukjaněnko

Ve světě, kde křesťanská víra byla od počátku spojena s jedním mocným kouzlem a lidská srdce si rozdělili Vykupitel a Sestra, se možná schyluje k počátku nové éry. Marcus, hledaný levoboček samotného panovníka Říše, již brzy bude disponovat schopností nechat zmizet cokoliv, co se mu zamane, a zároveň se dostat k zapomenutým pokladům lidstva. Jestli se jedná o nového Vykupitele, to bude záležet na víře každého člověka. Zatím ani jeho nejbližší přítel, zloděj Ilmar, neví, co si má vlastně myslet.

Sergej Lukjaněnko: Nadchází ráno + ukázka (PR)

Sergej Lukjaněnko: Nadchází ráno + ukázka (PR)

Dobrá zpráva pro všechny čtenáře, kteří si stačili oblíbit prostředí i postavy románu Chladné břehy – ani ne po čtyřech týdnech vychází pokračování, v němž se osudy Ilmara, Marcuse a dalších hrdinů definitivně uzavřou. Sergej Lukjaněnko vás podruhé zve do svého alternativního světa, v němž právě Nadchází ráno.

Chladné břehy - česká novinka Sergeje Lukjaněnka (PR) + UKÁZKA

Chladné břehy – česká novinka Sergeje Lukjaněnka (PR) + UKÁZKA

Sergej Lukjaněnko je spisovatelem, jehož věhlas zcela oprávněně překročil hranice Ruska. Dveře do světa mu otevřela především netradiční fantasy série o Hlídkách, avšak jeho kompletní bibliografie zahrnuje několik desítek románů (nemluvě o řadě novel a povídek). Nakladatelství Triton si ve spolupráci s Argem nestanovilo za úkol nic menšího než vydání celého autorova díla v češtině. A ke splnění tohoto cíle se mílovými kroky blíží – tentokrát nám představí dilogii Hledači nebe, tvořenou romány Chladné břehy a Nadchází ráno.

Hledači nebe 1 - Chladné břehy

Hledači nebe 1 – Chladné břehy

  • Autor:
  • Nakladatelství: Triton + Argo
  • Cena: 298 Kč
  • ISBN: 978-80-7387-552-7
  • Vyšlo: 7. 6. 2012

Jedno nemůžete Ilmarovi odepřít – na zloděje je nebývale počestný. S modlitbami k Sestře a Vykupiteli na rtech prchá z nucených prací společně s Markem, chlapcem ovládajícím Slovo. Jenom společně mají šanci uprchnout, ale cesta……

Číst více

Soutěž o román Nadchází ráno

Milí čtenáři, nedávno jsme soutěžili o Chladné břehy a už tu máme druhý a závěrečný díl Nadchází ráno. Mezitím jsme stihli vydat recenzi Josefa Horkého, která vás může inspirovat k návštěvě knihkupectví.……