Rozhovor s Michaelem Broncem aneb Bloudění knižními končinami od vydavatele ke spisovateli a zpět – část první

Některé věci trvají proklatě dlouho. Zářným příkladem je tenhle dlouhý rozhovor s Michaelem Broncem, mužem, který stojí za vydavatelstvím Straky na vrbě, autorem prozatím tří dílů Tří kapitánů, šermířem a vůbec mužem mnoha řemesel. Proto jsme rádi, že po opravdu dlouhé době blížící se dvěma rokům vám tenhle rozhovor konečně můžeme nabídnout, i když zdaleka ještě není u konce. Nahlédnete do páně Broncovy nakladatelské duše i do běhu jeho řemesla.

PR: Nakladatelství Mytago vydává sci-fi gamebook Verax: Experiment

Máte rádi gamebooky? A máte pocit, že se všechny ty gamebookové fantasy mlátičky už začínají trochu opakovat? Pak je tu pro vás Verax – sci-fi gamebook. Přinášíme vám infomace od Mytaga o knize, která vypadá vážně zajímavě (a dokonce nabízí dvě hratelné postavy!). A přidáme i ukázku, ať máte trochu představu do čeho jdete.

Kód Mýtina: LitRPG po česku

Žánr LitRPG se v Čechách pomalu, ale jistě zabydluje a získává silnou čtenářskou základnu. Kód Mýtina je odpovědí na zahraniční překladová LitRPGčka a přináší nejen české reálie, ale v několika aspektech také svěží vítr do tohoto žánru.

Pevnost 12/2022

S prosincem je tady poslední číslo Pevnosti roku 2022, a tak jako obvykle přináší řadu zajímavých článků a recenzí, které vám určitě dají inspiraci, čím obdarovat nejen vaše blízké, ale i sami sebe. Však proč si neudělat nějakou tu radost a nedopřát si něco hezkého, čím si můžete zpříjemnit vánoční čas?

Galaktogon: virtuální dobrodružství vesmírného piráta spějí ke svému konci

Fantom Print opět po kratší odmlce opět začal vydávat knihy. Dobrou zprávou je, že nezanevřel ani na populární žánr LitRPG, a v krátkém čase vychrlil komplet trilogii Galaktogon Vasilije Mahaněnka. Podíváme se do virtuální vesmíru, kde stejně jako v reálném světě bude hlavní hrdina bojovat o holý život – a šek na miliardu liber k tomu!

1 2 3