Déčka kam se podíváš

Déčka kam se podíváš

Nebojte či netěšte se, nepůjde o nadstandardní velikosti dámských hrudníků. I když déčka to jsou také pořádná. Zdůrazněná, často doplněná o nějakou tu efektní číslici a zařazená na vrcholné položky kinoprogramu. Zkrátka nové rozměry zážitků z filmu. Nebo?

Anton Stiffel: Věda je po sci-fi moje druhá největší láska

Anton Stiffel: Věda je po sci-fi moje druhá největší láska
|Je mi velikou ctí, že v následujícím rozhovoru mohu představit a přiblížit významného nestora slovenské literární fantastiky se zarytě úzkým zaměřením na její vědecko-fantastický žánr. Řeč není o nikom menším než o Antonu Stiffelovi, držiteli mnoha ocenění v nejenom tuzemských soutěžích, autorem dvou samostatných knih Zabudnutý vesmír (2015, 2019) a Časonauti (2022) a přítomného v nemalém množství povídkových antologií. Řeč bude převážně o nejnovější knize – tak bez dalšího oddalování můžeme začít rovnou s otázkami.

Co oko nevidělo 3/3

(Závěrečná část povídky.)Při výběru povídky pro dnešní den jsem opět sáhnul po starším díle Jaroslava Mosteckého. Z jeho velmi populární sbírky povídek Čára hrůzy jsme pro vás s autorem vybrali delší horor Co oko nevidělo. Mostecký výborně pracuje s atmosférou, předvádí vynikající nápady a napíná čtenáře jako strunu.