Rozhovor se spisovatelem Přemyslem Krejčíkem o fantastice, životě, vesmíru a vůbec

Osobnost Přemysla Krejčíka v sobě snoubí spisovatele fantastiky a muže, který se tomuto žánru věnuje i v teoretické rovině. Má fantastika své místo ve světě literatury? A co v akademickém světě? Tyto a mnohá další ožehavá témata nakousl Přemysl Krejčík s rozvahou sobě vlastní – a přináší k mnohokrát omílaným otázkám několik zajímavých argumentů!

Temný mág, nebo světlý král?

Je šílené, co po Purpurové noci nastalo. Životy lidí neřídí zákony, ale magická požehnání a prokletí. Temná stvoření loví v parku opozdilce a v komnatách Rudé věže dlí temný mág, který nosí svatováclavskou korunu. V sázce je však mnohem víc, takže se připravte na pořádnou magickou řežbu!

Julie Nováková nabízí antologii sci-fi povídek (pozor, v angličtině!)

Julie Nováková je na poli sci-fi, a to nejen české, stálicí. Tentokrát přichází s dalším počinem – jako editorka antologie astrobiologických sci-fi povídek doprovázených populárně-vědeckými texty a výukovými tipy s názvem Strangest of All nabízí této zajímavé knihy zdarma! A ačkoliv je kniha v angličtině, určitě mnohým z vás ukrátí dlouhou chvíli!

Dvacetiny Fantasy Planet a patnáctiny série Agent JFK: Velký rozhovor s tvůrci série – Jiřím Walkerem Procházkou a Miroslavem Žambochem

V rámci oslavy dvacetin Fantasy Planet a zároveň i patnáctin série Agent JFK jsme pro vás připravili závěrečnou lahůdku: rozhovor s duchovními otci agenta Johna Francise Kováře. A dle Jiřího Walkera Procházky (JWP) i Miroslava Žambocha tak dlouhý společný rozhovor údajně zatím nikdy společně neposkytli, tak si ho užijte!

Autonomie

  • Autor:
  • Nakladatelství: Host
  • Cena: 329 Kč
  • ISBN: 978-80-7577-815-4
  • Vyšlo: 16. 4. 2019

Jak můžeme dosáhnout svobody ve světě, kde je možné vlastnit vše? Země, rok 2144. Vědkyně a léková pirátka Jack je něco jako farmaceutický Robin Hood s ponorkou. Nelegálně kopíruje patentované léky a dodává……

Číst více
1 2 3 9