Divomág – Zelazny Roger

Amerického spisovatele Rogera Zelazneho si většina čtenářů automaticky spojuje hlavně s jeho nejznámějším (neříkám nejlepším) dílem, cyklem románů o Amberu. Ovšem tenhle plodný autor toho má na svědomí daleko víc. Poté, co u nás vyšly asi všechny jeho nejlepší knihy, přichází řada i na ty o něco méně podařené kousky. Ani těch se však není třeba bát. Zelazny byl profesionál a řemeslo měl dokonale zvládnuté, takže to rozhodně není špatné čtení.

Ostrov mrtvých - Zelazny Roger

Ostrov mrtvých – Zelazny Roger

Nakladatelství Straky na vrbě se rozhodlo vydat u nás i některá méně známá díla Rogera Zelaznyho. Počin je to chvályhodný, navíc u uznávaného autora řady kvalitních, výjimečných děl, často kombinujících fantasy a sci-fi. Jenže vydat všechna díla jakéhokoli autora je riskantní, protože výjimečné věci se dějí toliko výjimečně a na pulty knihkupectví se tak dostávají i díla průměrné či nevalné kvality. Otázkou je, kam zařadit Ostrov mrtvých?

Profil: Zelazny Roger (1937 – 1995)

Na Fantasy Planet se tento týden odehraje ve znamení Rogera Zelazneho. Před recenzemi jeho knih dejme nejdříve prostor zevrubnému slovníkovému heslu z připravovaného druhého dílu Šustovy teoretické knihy o angloamerických spisovatelích fantastiky.

Divomág

Divomág

  • Autor:
  • Nakladatelství: Straky na vrbě
  • Cena: 160 Kč
  • Vyšlo: 29. 3. 2004

Volné pokračování skvělé fantasy Podvrženec!

Číst více