Drsný spasitel n. v. – Žamboch Miroslav

Jezdec z neznáma. Na svém věrném oři projíždí krajinou, po zuby ozbrojen, tragický hrdina hledající vlastní minulost. Téměř westernová postava, pokud nepočítáme implantované Oko, podivnou Ruku, démona uvězněného ve vlastním nitru a fakt, že jeho oř je bionický konstrukt. A jeho světem není Divoký západ, ale neradostná budoucnost po Krachu, zaplněná bohy, démony, šílenými technologiemi a zbytky lidstva ve všech podobách…

Přináší drsný spasitel spásu nebo zkázu?

Bylo jen otázkou času, kdy se Drsný spasitel Miroslava Žambocha dočká audiopodoby. Vždyť tahle kniha patří k základním pilířům českého postapa a právem si vydobyla přídomek kultovní. Muž, nebo možná monstrum, záleží na úhlu pohledu, se toulá okolím Ostravy i jejími ulicemi a pátrá po své minulosti. A to, co nachází, se mu ani trochu nezamlouvá.

MZ Fans: S režisérem o Drsném Spasiteli

Pomalu ale jistě se na světlo světa začíná dostávat spousta nových informací o chystaném filmu Drsný spasitel, který vychází ze stejnojmenné knihy Miroslava Žambocha a režíruje ho Jaroslava Šetka. A protože práce na filmu rychle pokračují, nastal správný čas, abych vyzpovídal režiséra.

První český postapo velkofilm: Drsný spasitel

První český postapo velkofilm: Drsný spasitel

Poslední dobou se čeští filmaři drží barvitého programu… krimi k snídani, krimi k obědu, krimi k večeři a možná ještě krimi k nočnímu přepadení ledničky. Občas tuto pestrou řadu protne nějaká ta pohádka, aby se neřeklo, že jsou Češi příliš frustrovaný národ. Ale co kdyby se objevil někdo, kdo tento již celkem otravný stereotyp rozbije a přijde s něčím, co nejen není na české scéně obvyklé, ale dokonce nevídané? První postapokalyptický film v české krajině – Drsný spasitel.

Drsný spasitel a Líheň jako ebook!

Nakladatelství Triton ve spolupráci se serverem www.palmknihy.cz nabízí exkluzivní možnost legálně koupit e-booky Miroslava Žambocha, konkrétně Drsného spasitele a Líheň. Součástí Líhně je navíc bonus v podobě prologu s názvem „Deník Mrtvého“.……

1 2 3