Existence lidstva je ve hvězdách aneb notná dávka optimismu

Přiznám se hned z kraje, David Brin nikdy nepatřil mezi mé oblíbené spisovatele. Sága o pozvednutých na mě udělala dojem nápaditého, ale po stránce příběhu ne úplně zvládnutého díla. Tak jsem dal autora k ledu do doby, než se objevily první zmínky o Existenci. Zavětřil jsem a řekl si, že se možná blýská na lepší časy…

Existence

Existence

  • Autor:
  • Nakladatelství: Triton
  • Cena: 499 Kč
  • ISBN: 978-80-7387-806-1
  • Vyšlo: 3. 2. 2015

Svět roku 2048. Telefony jsou zabudované přímo v implantovaných čipech a ovládané ťukáním zubů o sebe. Inteligentní aiwarové brýle zobrazují svět, překrytý vrstvami virtuální reality. Rozpoznají a pojmenují každou osobu, kolem které projdete,……

Číst více
Existence: nutnost pro příznivce hard science fiction

Existence: nutnost pro příznivce hard science fiction

Jste příznivci hard science fiction v duchu Arthura C. Clarka a Isaaca Asimova, avšak pojaté velmi aktuálně a zábavně? Zajímáte se o kybernetiku, astronomii, program SETI a mimozemské civilizace stejně jako o osud naší planety? Chcete se dozvědět, co mají společného autisté a neandrtálci, jak se žije inteligentním delfínům nebo jak by vypadala kosmická nákaza způsobená čistou informací? Pokud jste na některé z otázek odpověděli ano, pak je pro vás tato kniha skvělou volbou.

… a než se hajzl převtělí, Mrtvola ho zastřelí

Vzpomínáte na první díl Tance papírových draků? Ano, to byla ta kniha, kde parta příšerně divných a příšerně tajných policajtů z Plzně zachraňovala svět pod vedením chlápka, co si říkal Mrtvola. Tak to byla teprve půlka příběhu a divná banda policajtů se vrací i podruhé, tentokrát v knize s podtitulem Hon, aby byl jejich příběh kompletní.

„Chtěl jsem do Noci pro chrliče otisknout sebe.“, prozrazuje Filip Kalčák

Čtenář přijde až k hotové knize. Ale co všechno stálo na pozadí jejího vzniku už se dozví většinou jen těžko. Proto jsme trochu potrápili Filipa Kalčáka, autora knihy Noc pro chrliče. V rozhovoru vás přesvědčí, že jeho prvotina je co se jeho tvorby týká opravdu jen špička ledovce, a ukáže, že se našich kousavých otázek nebojí.

Červi v hlavě: Rande ve čtyřech s hrůzou

Lidé nosí v hlavách různé věci. Ale červi? To by byl přece horor! A horor to vážně je, protože v duchu tohoto žánru se nese povídková sbírka Červi v hlavě. Dostaveníčko si dala čtveřice autorů, kteří jsou stále spíše ze škatulky začínajících, a v duchu žánrové klasiky pouští tenhle kvartet hrůzu a ordinuje čtenářům husí kůži.

Odyssey One 03 – Domovský svět

  • Autor:
  • Nakladatelství: Laser
  • Cena: 599 Kč
  • ISBN: 978-80-242-8932-8
  • Vyšlo: 30. 8. 2023

Pozemský průzkum neznámých částí Galaxie pokračuje. Nikoli však bez následků. Když nebezpeční mimozemšťané Drasinové, které se vesmírné lodi Odyssea a jejím priminský spojencům podařilo již dvakrát odrazit, objeví ve vzdálené……

Číst více

Mickey7: Bylo nás osm

Máte chuť na svižnou, energickou sci-fi jízdu s trochou romantiky? A nevadí vám, když se zkombinuje hmyz, led a nedýchatelná atmosféra? Jste zvědaví na budoucnost, kde se to hemží klony? Pak určitě sáhněte po knize Mickey7 amerického novelisty Edwarda Ashtona.

Murie: Válka s mimozemšťany hodně jinak

Motivace jednoho druhu k udržení vlastní existence se nemusí až tolik lišit od motivací nějakého jiného. Přesto může dojít ke konfliktu začínajícího i končícího válkou. Do jaké míry je míra nepochopení pouze nepochopením protivníka a nakolik pak čistou ignorancí podstaty nechtění jakéhokoliv dialogu?

Vypůjčený čas

  • Autor:
  • Nakladatelství: Epocha
  • Cena: 439 Kč
  • ISBN: 978-80-278-0119-0
  • Vyšlo: 22. 5. 2023

Co dělá člověka člověkem? Sofie Adlerová ztratila doslova vše. Svět, který znala. Lidi, které milovala. Dokonce i vlastní identitu. Namísto půl roku strávila v kryogenní stázi víc než sto šedesát let. Střet……

Číst více
1 2 3 42