Fakt hustej rozhovor s Františkem Kotletou

Fakt hustej rozhovor s Františkem Kotletou

František Kotleta se nedávno objevil v České republice. Na chvíli se zastavil v Bruntále a pak se na otočku v utajení mihnul i na Festivalu fantazie v Chotěboři převlečený v kostýmu Darth Vadera. Náš spolupracovník se převlékl za princeznu Leiu, a tak se mu povedlo z Františka vymámit krátký rozhovor. Přetiskujeme jej neautorizovaný v přesném znění.

Fakt hustej nářez - František Kotleta

Fakt hustej nářez – František Kotleta

Fakt hustej nářez? Vskutku? Pokračování akční upírány mistra řeznického Františka Kotlety vychází dva roky po startovním guláši. Opět to není nářez jako takový, ale tentokrát ze všeho nejvíc připomíná dobře udělaný řízek z hezky prorostlé krkovice. Vyhládlí konzumenti si pošmáknou, trávožrouti ohrnou nos a labužníci sice nepohrdnou, ale dále budou čekat na slíbenou lahůdku, pro kterou tohle dílko tvoří velmi slušný podklad.

Zpráva šéfredaktora magazínu Pevnost, Tomáše Němce, o cestě za Františkem Kotletou

Zpráva šéfredaktora magazínu Pevnost, Tomáše Němce, o cestě za Františkem Kotletou

Dnes, po všech těch událostech, které se na pomezí května a června staly, si uvědomuji, že jsem se choval jako blázen. Bylo ode mě bláhové domnívat se, že se mohu vypravit do oněch končin a přinést osobní svědectví o muži jménem František Kotleta, aniž bych za to málem zaplatil cenu nejvyšší – vlastní život. Měl jsem poslechnout varování všech, kteří mě od mého bláznivého nápadu zrazovali. Jenže ono to všechno na první pohled vypadalo tak nevinně – vypravit se do Bruntálu a spatřit na vlastní oči bruntálského řezníka a jednoho z nejlepších českých spisovatelů Františka Kotletu.

Bratrstvo krve 1 – Hustej nářez – Kotleta František

František Kotleta se za rok a půl svého působení na domácí scifi a fantasy scéně stal ikonou a kultem. Vypečené ukázky z připravovaného román Hustej nářez a rozhovory bez servítků bavily čtenáře, kteří žili v domnění, že vše je jen dokonale promyšlený aprílový žertík. V červenci tohoto roku se ovšem odehrála v českých fantastických luzích a hájích událost rovnající se svou silou výbuchu atomové bomby. Hustej nářez, první díl trilogie Bratrstvo krve, na knihkupeckých pultech!!!