FanCity 2011

FanCity 2011

Změna je život! Tímto heslem se nechal vést ředitel Festivalů fantazie Václav Pravda. Místo neustále se měnícího a nejistého FF Speciálu v Chotěboři se rozhodl přesunout akci do Prahy a změnit jí jméno.

FanCITY a Chotěboř, není to protimluv?

FanCITY a Chotěboř, není to protimluv?

Neměl by se con fantastiky a her v malé Chotěboři jmenovat spíš FanTown nebo FanVillage?
Jenže Chotěboř je opravdové fanouškovské CITY, díky několika FFestivalům ročně. Ostatně, které
jiné město v ČR má hotel Fantazie? Navštivte jej ve dnech 30. 10. – 2. 11. 2014.

Porotci soutěže O Dračí řád 2011 budou hodnotit slovně. Tady jsou jejich jména (PR)

Porotci soutěže O Dračí řád 2011 budou hodnotit slovně. Tady jsou jejich jména (PR)

O Dračí řád 2011 je druhým ročníkem povídkové soutěže zaměřené na fantasy, kterou pořádá online magazín MFantasy.cz. Letošní ročník má uzávěrku 31. 12. 2011, a tak nadešel čas na představení porotců. Porotci mají svým slovním hodnocením poskytnout důležitou zpětnou vazbu a pomoci soutěžícím zlepšit se. Porota se letos skládá ze čtyř redaktorů MFantasy a čtyř tváří fantastiky – lidí, kteří mají k fantasy tvorbě co říct. Zajímá vás, jak u nich zabodujete? Pravidla soutěže naleznete zde a cenami se můžete pokochat zde.

Druhá reportáž z FanCity

Druhá reportáž z FanCity

Minulý rok jsme dali sbohem Festivalu fantazie Speciál a nyní nastal čas seznámit se s jeho nástupcem – FanCity. Jeho historicky první ročník proběhl ve dnech 26. – 30. 10. 2011 v prostorách KC Novodvorská v Praze. Přesun festivalu z Chotěboře do Prahy však nebyl jediná změna, které jsme se dočkali.

Hvězdy na FanCity

Hvězdy na FanCity

Festival her a fantastiky FanCity, který se konal na konci října v Praze, byl mimořádně bohatý na účast zahraničních hostů. Pozvání přijaly herečky Georgina Leonidas, známá jako Katie Bell z Harryho Pottera, a Rekha Sharma alias Tory Foster ze seriálu Battlestar Galactica, s fanoušky besedoval i Tony Amendola (mistr Bra´tac ze Stargate) a v pátek vystoupila největší hvězda, Kocour z Červeného trpaslíka, v civilu herec Danny John-Jules. Na všech pořadech jsme měli své reportéry, kteří se vám pokusí zprostředkovat báječnou atmosféru, která na každém setkání panovala…

FanCity začíná již dnes (PR)

FanCity začíná již dnes (PR)

Přijďte na Kocoura z Červeného trpaslíka (herce Dannyho Johna-Julese), kostýmovou soutěž, divadlo Pán prstenů, Večer fantazie s bohatým programem, padesát přednášek o videohrách, desítky turnajů a přes 200 dalších pořadů na festivalu her a fantastiky FanCity, který začíná již dnes v KC Novodvorská v Praze.

Zahraniční herci navštíví FanCity (PR)

Zahraniční herci navštíví FanCity (PR)

Herec Tony Amendola (Master Bra´tac ze Stargate SG-1), herečky Georgina Leonidas (Katie Bell z Harry Potter) a Rekha Sharma (Tory Foster z Battlestar Galactica nebo Dr. Harden ze Smallville), režisér Juraj Herz a desítky dalších hostů na festivalu her a fantastiky FanCity 26. – 30. 10. 2011.

Soutěžíme o volňásky na Fancity

Milí čtenáři, Festival fantazie Speciál se sice vloni skutečně konal naposledy, ale není třeba smutnit, ve stejném termínu ho letos nahradí FanCity (26.-30.10.2011, Praha). Fantasy, scifi a horor, mýty a……

Pevnost 01/2012 + kniha Čaroděj Zeměmoří

Pevnost 01/2012 + kniha Čaroděj Zeměmoří

  • Autor:
  • Nakladatelství: K4KPublishing + Epocha
  • Cena: 125 Kč
  • ISBN: 80-7254-272-9
  • Vyšlo: 2. 1. 2012

Knižní přílohou Pevnosti je nyní legendární fantasy román, jeden ze základních kamenů žánru – Čaroděj Zeměmoří. * Imaginární svět Zeměmoří bývá často porovnáván s Tolkienovou Středozemí nebo Lewisovou Narnií. Někteří lidé se……

Číst více
1 2