Film Pán prstenů – Návrat Krále

Asi nikdo z nás nevěřil, že by filmová trilogie Pán prstenů mohla být takový jedinečný zážitek. Určitě ne do té doby, než jsme před dvěma lety mohli spatřit Společenstvo prstenu. Kvalitní literární zdroj neznamená automaticky úspěch filmové podoby, navíc se film v mnohém od knihy liší, Peteru Jacksonovi se přesto podařilo natočit nejlepší filmovou trilogii všech dob!

Pán prstenů & filozofie

Pán prstenů & filozofie

  • Autor:
  • Nakladatelství: XYZ
  • Cena: 249 Kč
  • Vyšlo: 23. 4. 2009

Pán prstenů je epická fantastická trilogie Johna Ronalda Reuela Tolkiena volně navazující na jeho knihu Hobit. Pán prstenů patří mezi nejznámější příběhy literatury typu fantasy, někdy bývá označován přímo za……

Číst více

Za filmy roku 2007 – část první

Připravili Ondřej Čížek a Lukáš Růžička.
Konec roku je nejen časem bilancování, ale také pohledu do budoucnosti. Vybrali jsme 24 fantastických filmů roku 2007, které jsou nějakým způsobem zajímavé nebo očekávané. V první části článku vás čekají například 300, Spider-Man 3, trojka Pirátů z Karibiku nebo Shrek, a to rovnou Třetí.

Historie her podle Pána prstenů – 2. díl

Dostáváme se do zlatého věku historie her programovaných na motivy jedné z nejslavnějších knih všech dob. Za dobu mezi lety 1985 a 1992 vzniklo skutečně velké množství her podle Pána prstenů a vybrat si mezi nimi tu nejlepší bude těžká práce…

Rozhovor se spisovatelem Přemyslem Krejčíkem o fantastice, životě, vesmíru a vůbec

Osobnost Přemysla Krejčíka v sobě snoubí spisovatele fantastiky a muže, který se tomuto žánru věnuje i v teoretické rovině. Má fantastika své místo ve světě literatury? A co v akademickém světě? Tyto a mnohá další ožehavá témata nakousl Přemysl Krejčík s rozvahou sobě vlastní – a přináší k mnohokrát omílaným otázkám několik zajímavých argumentů!

1 2 3