Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Harry Potter a Relikvie smrti – část 2

Show skončila, stáhněte oponu, rozsviťte světla. Jedna z nejrozsáhlejších a nejúspěšnějších ság dorazila do svého cíle. Deset let, během nichž čtveřice režisérů vytvořila osm filmů, jejichž společný rozpočet přeskočil hranici 1,3 miliardy amerických dolarů. A tržby? Teď se podržte – sága o Harrym Potterovi vlila do pokladen kin prozatím takřka 6,5 miliardy dolarů! K tomu připočtěte prodej dvd, hraček, triček… Taky se vám zatočila hlava? A to není všechno, poslední díl nějakou tu miliardu také přihodí. Potenciál na to rozhodně má.

Divákův průvodce televizí (15. – 21. 3. 2013)

Divákův průvodce televizí (15. – 21. 3. 2013)

Nelze říci, že by byl následující týden televizní fantastikou nabitý, nicméně stanice i tak nabídnou slušnou dávku fantasy-science-hororu. Diváci se dočkají spíše klasických snímků, mezi kterými se objevuje například druhé pokračování kultovních Krotitelů duchů, druhá část Relikvií smrti či Sam Neil v roli moudrého kouzelníka Merlina.

Novinky z Magic Boxu - listopad 2011 (část první)

Novinky z Magic Boxu – listopad 2011 (část první)

V měsíci listopadu vydal Magic Box hned šest zajímavých fantastických dvd titulů, takže jsme jejich recenze museli rozdělit do dvou článků. V prvním se nechte potěšit texty o filmech The Box, Captain America: First Avenger a Harry Potter a Relikvie smrti 2. Vánoce se rychle blíží, pokud tedy přemýšlíte nad dárky, nechte se inspirovat.

Pevnost 08/2011 + kniha Číslo se smrťákem

Pevnost 08/2011 + kniha Číslo se smrťákem

  • Autor:
  • Nakladatelství: K4KPublishing + Epocha
  • Cena: 125 Kč
  • ISBN: 1213-8215
  • Vyšlo: 1. 8. 2011

Jako knižní příloha červencové pevnosti vychází sbírka drsných sci-fi povídek od jednoho ze současných mistrů žánru – JAROSLAVA MOSTECKÉHO – ČÍSLO SE SMRŤÁKEM * Rozhrňte oponu, a potkáte vraha. Titulní povídka sbírky……

Číst více
Pevnost 08/2011

Pevnost 08/2011

  • Autor:
  • Nakladatelství: K4KPublishing
  • Cena: 55 Kč
  • ISBN: 1213-8215
  • Vyšlo: 1. 8. 2011

Nejen Harrym Potterem naplněna je srpnová Pevnost. Nechybí bezradní hrdinové s jasným cílem, apokalypsa, která přilétla na křídle ch Boeingu, ani další zprávy z Hobitína… OBSAH: Téma – Filmový Harry Potter * Bulvár……

Číst více
Harry Potter na Fantasy Planet

Harry Potter na Fantasy Planet

Všechno má svůj konec. Ten, který pravděpodobně definitivně uzavře legendu Harryho Pottera, nás čeká tento čtvrtek, tedy 14. 7. 2011. Druhá část filmu Harry Potter a Relikvie smrti je tak poslední kapitolou příběhu, který trval celých 14 let (respektive deset, pokud počítáme jenom filmovou ságu). Psát tu o tom, kterak se obrýlený nešťastný chlapec stal celosvětovým fenoménem, je naprosto zbytečné. Přínosnější bude, když zjistíte, co si o knihách J. K. Rowlingové a jejich filmových adaptacích myslíme my.

10 nejlepších filmů roku 2010

10 nejlepších filmů roku 2010

Blíží se konec roku a s ním i čas závěrečných rešerší, které někteří nenávidí, někteří (například já) milují. Nyní se tedy podíváme na čistě subjektivní (ale snad i trochu všeobecný) žebříček těch nejlepších filmů roku (z toho 8 obsahujících prvky fantastiky a další dva nežánrové, ale přesto fantastické). Literatura bude následovat, na starost si ji vezme Boris Hokr. Pokud s názory autora nesouhlasíte, neváhejte se vyjádřit v diskuzi.

1 2