Henry Lion Oldie: Cesta meče

Henry Lion Oldie: Cesta meče

Ruská fantastika stála v 90. letech minulého století na pomyslném rozcestí – stará, ještě sovětská generace spisovatelů (Krapivin, Bulyčov, Strugačtí) pomalu ustupovala ze scény, ta nová se ještě plně nezrodila, nestačila se zformovat. Hledala se nová nosná témata a myšlenky, experimentovalo se s odlišnými tvůrčími postupy. Právě v této době se objevilo několik zásadních románů, které vytyčily hlavní směry, jimiž se ruská fantastika bude nadále ubírat. A k takovýmto knihám kromě Lukjaněnkovy Noční hlídky bezpochyby patří také Cesta meče, dílo v roce 1995 ještě nepříliš známých charkovských spisovatelů Dmitrije Gromova a Olega Ladyženského.

Vydejte se na Cestu meče

Vydejte se na Cestu meče

Ukrajinské duo autorů Dimitrij Jevgeněvič Gromov a Oleg Semjonovoči Ladyženskij skrývající se pod pseudonymem Henry Lion Oldie toho spolu sepsali nemálo. Cesta meče je však s největší pravděpodobností jejich nejúspěšnějším dílem, který se dostává do rukou i českému čtenářovi díky překladu Konstantina Šindeláře.

Cesta meče

Cesta meče

  • Autor:
  • Nakladatelství: Triton
  • Cena: 389 Kč
  • ISBN: 978-80-7387-756-9
  • Vyšlo: 20. 3. 2014

Román Cesta meče nás přenese do alternativního světa Kabírského emirátu, jenž silně připomíná středověkou Asii, jen s tím podstatným rozdílem, že všechny zbraně jsou zde živé a disponují vlastním rozumem. Zářní,……

Číst více