Temnota kovaná v ohni - Chris Evans

Temnota kovaná v ohni – Chris Evans

Román je úvodním dílem trilogie Železní elfové, ale pokud vám z představy x-té variace Tolkienova vznešeného národa právě naskočila husí kůže, račte pohlédnout na obálku. Z ní je totiž jasné, že na stránkách nás čekají tak trošku jiní elfové než ti z díla slavného spisovatele. Hlavní hrdina, elf Konowa Rychlý drak, například nejvíc na světě nesnáší les. A to je jen první z řady drobností, které oživují dobrodružný fantasy příběh z pera Kanaďana Chrise Evanse.

… a pak svět zmizel v plamenech

Zatímco svět se svět před záplavou mimozemských příšer uchýlil do měst v oblacích postavených na vysokých pilířích a izolovaných před vším zlem (kromě toho vlastního, vnitřního), svět „tam dole“ se nezastavil. A nyní je naděje na záchranu blízko. Jenže znáte to to: poslední krok bývá tím nejobtížnějším.

Smějící se bestie: Noirová nedetektivka černá jak dehet

Některé práce jsou těžká pohoda. Vincent by mohl vyprávět: být knihovník a farář představuje v jeho případě spoustu alkoholu, těžkotonážní dávky nikotinu, beznaděj… a popularitu. A právě ta rozhýbe Vincentův neutěšený život a přivede ho do dalšího pořádného průšvihu. Vincent Krhavý se vrací, aby sehrál svůj další part a vnesl do Opočinku, města plného důchodců, trochu toho svěžího uragánu.

Představujeme: nakladatelství Planeta9

Devátá planeta, někdy též PlanetaX (X jako “neznámá”, nikoliv jako číslovka 10), hypotetická planeta, zatím neviditelná, se má údajně nacházet v oblasti Kuiperova pásu až někde za planetou Neptun, v temném kosmickém stínu. K mystice tušeného vesmírného tělesa se hlásí celá řada fanouškových uskupení. Jedno takové patří k nakladatelským benjamínkům, ale roste jako z vody. Už přes dva roky se pouští do vydávání jak klasické, tak i moderní sci-fi literatury.

Peklo v pekle: audiozpracování Kopřivova Asfaltu je vážně pekelnej nářez!

Profesionální žoldáci jsou zlý kluci. A zlí kluci, jak známo, přijdou do pekla. Jenže jednou zabiják, navždy zabiják, tyhle chlapi to prostě mají v krvi. A tak brzy démoni i mučené lidské duše poznají, že čelit naštvanému majoru Kuffenbachovi a jeho týmu je opravdu pekelný zážitek. Budou lítat kopyta, rohy, chapadla i sliz a krev poteče proudem. Vítejte v pekle, vy šmejdi!

Čtenářská povídka: Spravedlnost má jméno Cataractis

Spravedlnost má jméno Cataractis, je povídkou s klasickým tématem osamělého bojovníka, který se toulá po světě a zažívá svérázná dobrodružství. Zde se hrdina Vernon vydává do džungle, aby našel bájné město, opředené mnoha pověstmi. Tam, jak doufá, najde spravedlnost a trest pro obchodníka s otroky a banditu Herberta. Zjistí však, že spravedlnost se neskrývá na určitém místě a on sám se musí rozhodnout, co je správné.

Nick Cave, Mercy On Me

  • Autor:
  • Nakladatelství: Argo
  • Cena: 498 Kč
  • ISBN: 978-80-2572-426-2
  • Vyšlo: 9. 5. 2018

Zpěvák. Hudební skladatel. Textař. Herec. Spisovatel. A především kultovní postava světové kultury. Tím vším je Nick Cave, rozervanec a současně workoholik, člověk posedlý až maniackou potřebou tvořit. Německý kreslíř Reinhard Kleist,……

Číst více
1 2 3 7