Life Beyond Us: Když berete sci-fi opravdu vážně…

Jsme tu sami? Nebo tam nahoře je ještě někdo další?
Tuhle otázku jsme si, alespoň v duchu, pod temnou hvězdnatou oblohou již položili asi všichni. Odpovědí nám však bylo jen mlčení zdánlivě nekonečného prostoru nad hlavou a nejistota Fermiho paradoxu (pokud tedy nejste zrovna Ivo Benda, samozřejmě).
Co nám však (zatím) upírá realita, je možné si dopřát pomocí fantazie. A to buď té své, nebo té, kterou vám pomocí některého z médií zprostředkuje někdo jiný.

Povídka: Tereza Kadečková – Přání

Tereze Kadečkové vychází za pár dnů u nakladatelství Golden Dog kniha O dracích a lidech. My vám nabízíme autorčinu povídku, ať vás na novou knihu trošku navnadíme. A přestože kniha bude z žánru fantasy, je Přání, jak se povídka jmenuje, čistokrevným hororem určeným čtenářům 18+.

Lord Dunsany: Polozapomenutý velikán fantastiky

Vážení čtenáři,
dnes vám přinášíme na naše poměry netradiční článek: vzpomínku na lorda Dunsanyho, člověka, o němž lze směle hovořit jako o pilíři žánru fantasy.
Za text děkujeme Markovi Skřipskému, autorovi knihy Ostravská mystéria a člověku kovanému v historii a politologii!

Pevnost 7/2012

Pevnost 7/2012

Život čtenáře fantastiky je nelehký. Ztěžují nám ho podivné pohledy našich příbuzných a cizích lidí plné nepochopení, ale i dokonalá díla, od nichž se nemůžeme odtrhnout. Avšak největším nepřítelem fanouška je čas. Musíme čekat na další díly ság, čtvrtá pokračování trilogií nebo na filmové trháky, které se již před delší dobou měly zrodit, ale stále se nedostaly na plátna kin. Někdy se nedočkáme vůbec, jindy ano.

Rok 2009 očima redakce (1/2)

Jaký byl rok 2009 ve fantastice? Své tipy na nej knížky loňského roku vám prozradí redaktoři FP, na závěr nebude chybět ani důkladné ohlédnutí za domácí dobrodružnou fantastikou. Zítra se těšte na dokončení, přičemž vás mimo jiné čeká i návrat do minulosti a dvě perličky.

Hostitel – Meyerová Stephenie

Stephenie Meyerová. Tohle jméno nešlo přeslechnout, hlavně v době, kdy vyšla filmová verze románu Stmívání. Knižní série se v posledních letech značně rozrostla, a když ze světa vydřela i poslední slzu, stvořila Meyerová Hostitele, první „román pro dospělé“. A ten přetéká násilím, brutalitou a sexem bez lásky. Haha, to byl jen vtip. Prostě a jednoduše: tentokrát žádní upíři, ale mimozemští parazité, zajímavé téma, všedobrá hlavní hrdinka a láska, láska, láska… Zapomněl jsem na něco? Jo, láska…

1 2