Jak se žije V krajině posledních věcí?

Jak se žije V krajině posledních věcí?

Antiutopie se u čtenářů ve většině případů těší velké oblibě, ovšem jen málokterý autor dokáže stvořit takový svět, ve kterém by se čtenář za žádných okolností nechtěl ocitnout. Naštěstí stále existují výjimky, jednu z nich představuje Paul Auster a jeho román V krajině posledních věcí.

Proudy Želesa – 4. část

Železný prales, zkráceně též Želes, je divoký, opuštěný a neprostupný hvozd na březích řek Hodry a Cholše, který se vyznačuje dokonalým, a tudíž velmi nebezpečným splynutím fauny a flóry s kovy. Spisovatel Jiří Mazurek do tohoto prostředí zasadil román Želes, jehož volné (tedy určené i pro ty, kteří první díl nečetli) pokračování vychází v listopadu a prosinci rozdělené na šest částí exkluzivně na Fantasy Planet. Přejeme pěknou zábavu.

Proč mají princezny dlouhé vlasy (5)

Vypravíme se do nekonečného lesa, stejně tajemného a stejně vražedného jako Holdstockův „mythago wood“, který pokrýval Evropu posledních 12 000 let. Povíme si o kontaktech mezi „lesními lidmi“ a přivandrovalými zemědělci. Pak už budete mít všechna vodítka k tomu, abyste sami uhádli, proč mají princezny dlouhé vlasy.

Rytíř bez titulu: Ve jménu boha

Povídka „Ve jménu boha“ uspěla v soutěži „O železnou rukavici lorda Trollslayera“, kde v roce 2000 obsadila desáté místo a objevila se proto i ve sborníku Drakobijci II. Roggeveev se tentokrát má opravdu co ohánět…

Až na dno – Na začátku stezky

Na začátku stezky je pilotní povídka Žambochova cyklu o Koniášovi, do kterého patří mj. i povídka Fanoušek v nejnovějším RAMAXu (9/2001) a (snad již příští týden vycházející) román “Na ostřích čepelí”. Zrození predátora predátorů. Rodiče s dětmi ne vždy vychází v dobrém, ale zřídkakdy je výsledkem jejich rozepře velká zakázka pro hrobníka.