Jdi a přines hlavu krále – Mostecký Jaroslav

Se závěrečným dílem trilogie Vlčí věk – Prokletí přízračných hřebců – se na trhu objevilo i nové vydání dílu prvního. Kniha vyšla předtím v roce 1995 v nakladatelství Saga a Jaroslav Mostecký se schoval za pseudonym Jeremy Shackleton. Teď už kniha vychází s jeho jménem na obálce, která je vyvedena stejně jako oba další díly a doplněná ilustracemi Petra Utěšila. Jdi a přines hlavu krále je úvod výborné trilogie ve stylu vikingské fantasy.

Vlčí věk 1 – Jdi a přines hlavu krále – nové vydání

  • Autor:
  • Nakladatelství: Epocha
  • Cena: 219 Kč
  • ISBN: 978-80-7425-251-8
  • Vyšlo: 13. 5. 2015

Příběh z doby, kdy Evropu ovládali Vikingové. Kdy se národy a bohové starého světa střetávali s nástupem nové civilizace… Dánského krále porazí v souboji samozvanec Godfred, který prahne po obrovské moci a chce……

Číst více
Vlčí věk neskončil

Vlčí věk neskončil

Trilogii Vlčí věk, kterou Jaroslav Mostecký napsal v devadesátých letech, dávno považujeme za klasiku české historické fantasy. Teď se díky nakladatelství Epocha dočkala i pevné vazby s ilustrovaným přebalem, takže jí to v knihovně sluší a její čelné postavení v žánrové tvorbě jako by tím bylo zpečetěno. Je ale příběh Vikingů Leifa Olafsona a Helgiho Trolla dnes stejně čtivý jako klasický? Jak moc mu uplynulých patnáct let ublížilo?