Komiksové kukátko - březen 2011

Komiksové kukátko – březen 2011

Březen uplynul jako voda a komiksový svět nám opět přinesl mnoho novinek, ať už v rozjetých sériích nebo naprosto nové věci. Minulý měsíc jsme si užívali konce některých projektů, a to zákonitě znamená, že další musí začínat, i když některé vznikaly díky velkým ztrátám uvnitř hrdinských týmů. To už ale trochu předbíhám, takže hezky popořádku.

Vidíme jen výjevy - X. (únor/březen)

Vidíme jen výjevy – X. (únor/březen)

Po tradičně slabším lednu se nakladatelé opět s vervou pustili do práce a zaplnili naše únorovo-březnové Výjevy spoustou lákavých novinek. V české fantastice se chystá jedna zajímavá knižní série, světlo čtenářského světa konečně spatří Zmije A. Sapkowského, v komiksu se vrátí Lobo, Usagi Yojimbo i Spider-Man a ve filmové sekci vás nový spolupracovník Výjevů Josef Horký pozve na hned osm žánrových a čtyři nežánrové snímky. To vše samozřejmě doplněné vyjádřením autorů, překladatelů či nakladatelů, zkrátka tím, co najdete jen v našich Výjevech. Dobrou zábavu!

Fantastický rok 2014 v nakladatelství Epocha

Fantastický rok 2014 v nakladatelství Epocha

Žánrová edice nakladatelství Epocha vstupuje do čtvrtého roku své existence a opět si připravila pro své čtenáře řadu lahůdek. Dočkají se fanoušci Petry Neomillnerové, série Kladivo na čaroděje, Laurell K. Hamiltonové i Františka Kotlety, který pro letošní rok chystá hned dvě nové knihy. Na co všechno se můžete těšit?

Pevnost 03/2012

Pevnost 03/2012

  • Autor:
  • Nakladatelství: K4KPublishing
  • Cena: 55 Kč
  • ISBN: 1213-8215
  • Vyšlo: 2. 3. 2012

Březen ve znamení dobrodružství: John Carter, skuteční superhrdinové, agenti z Torchwoodu, Hugo Cabret a dobrodruh Franta Franta. Avengers zaspali a objeví se až v květnu. Obsah čísla: Taverna – Listárna / Navigace číslem……

Číst více

Kronika obce Strašna

Kronika obce Strašna je vynikající literární experiment jednoho z našich nejlepších spisovatelů SFFH, Jiřího W. Procházky. Pomocí zápisů obecní kroniky popisuje vývoj poněkud netradičního českého městečka a zároveň vtipně glosuje tehdejší události.