Kniha přežití (The Book of Eli)

Svět po válce. Válce s velkým V. Trosky civilizace, krajina posetá krátery. Nejvzácnější komodity? Voda a lidství samotné. Sobectví, hyenismus, kanibalismus. A mezi tím jeden muž. Eli, vedený Hlasem. Majitel Knihy, kterou je třeba dopravit tam, kde je její místo. Někam na západ, děj se co děj.

World of Darkness: Co je svět temnoty?

Co začalo roku 1991 jako pokus mladicky odvážné firmy redefinovat roleplaying, stalo se po patnácti letech standardem. World of Darkness je „hororově stylizovaná“ verze našeho světa. Nevyhýbá mnoha kontroverzním tématům a často skrze roleplaying vědomě zamíří i do těch částí lidské duše, kam se jiné hry neodváží ani pohlédnout.

Star Trek: Enterprise - Kobayashi Maru - Michael A. Martin, Andy Mangels

Star Trek: Enterprise – Kobayashi Maru – Michael A. Martin, Andy Mangels

Kobayashi Maru je v podvědomí startrekovských fanoušků zakotvena hlavně jako hlavní hrdinka nevyhratelného testu na Hvězdné akademii, který přelstil mladý James T. Kirk. Jak to ale bylo s nákladní lodí doopravdy, proč vůbec musela čelit klingonskému nájezdu a jak dopadla v reálu, to jsou otázky, na které dostaneme odpověď v prvním česky vydaném příběhu z univerza Star Trek: Enterprise.

Vidíme jen výjevy - XII. (říjen/listopad)

Vidíme jen výjevy – XII. (říjen/listopad)

Milí čtenáři, slavíme 3. narozeniny! Přesně před třemi roky vyšel úvodník, který zahájil novou éru Fantasy Planet. Budeme slavit celý říjen! A dnes si užijte první z našich dárků – zbrusu nový díl na čas uspaného projektu Vidíme jen výjevy, který představí na říjen a listopad připravované knihy, komiksy a filmy společně s exkluzivními zákulisními informacemi. Kulhánek, Renčín, Daredevil či Rozbřesk – užijte si to. 🙂 A nezapomeňte do komentářů napsat, na co se těšíte úplně nejvíc…

Vidíme jen výjevy - XI. (duben/květen)

Vidíme jen výjevy – XI. (duben/květen)

Milí čtenáři, v dubnu a květnu si doporučujeme vzít do knihkupectví batoh, protože tak našlapané Výjevy jsme už dlouho neměli. A nejen co se týče kvantity – nové tituly autorů jako je Powers, Mignola či Gibson mluví za vše. A pokud byste se nemohli rozhodnout, pro co sáhnout, vyjádření autorů, překladatelů či redaktorů, které jsme k připravovaným knihám exkluzivně získali, vám pomůžou. Přejeme úspěšný lov!

Světová válka Z - Brooks Max

Světová válka Z – Brooks Max

Přišli posvačit na lidské ideologii, do hnijícího tračníku si uložili naši teologii a za sebou zanechávají exkrementy demagogie. Vítejte ve světě, kde nový světový řád nenastolila vlivná politická špička, ani svobodní zednáři či jiné okultní nebo konspirační skupiny, ale banda nemyslících pseudolidí.

Ediční plán nakladatelství TRITON (PR)

Nakladatelství Triton připravilo na rok 2010 pro své čtenáře zejména pokračování úspěšných sérií, ale také několik nových titulů, které v zahraničí získaly prestižní ocenění. Ediční plán není v definitivní podobě – pokud jste zde nenašli své oblíbené autory, neznamená to, že se jich letos nedočkáte. Některé tituly ještě v průběhu roku přibudou, protože nechceme vytahovat všechna esa z rukávu a zároveň slibovat nesplnitelné.

Vidíme jen výjevy – III. (prosinec/leden)

Blíží se konec roku. Opět jsme o 365 dní starší. Mnozí z nás se ohlédnou přes rameno a začnou bilancovat. Stál ten rok za to, dosáhl jsem něčeho? Prostě klasické kecy, kterými se snažíme vsugerovat svým bídným existencím nějaký ten vyšší smysl.

Vidíme jen výjevy – I. (srpen/září)

Fantastika je nekonečná, stejně jako lidská fantazie… ovšem o knižním trhu se to říci nedá. Ten je ohraničený až to hezké není a největší fantazií kolikrát je, že se nakladateli podaří splnit jeho předsevzetí a dostát nějakému rozumnému termínu… Pojďme se tedy spolu alespoň zběžně podívat, co nás čeká a nemine v nejbližším období, pokud bude tráva pořád zelená a nebe modré…

Nové hvězdy, nové hlasy… #1

Pro někoho jsou to jen jména, často všední, obyčejná, ale pro mnohé to jsou lidé píšící obdivuhodné příběhy. Lidé, kteří vás donutí se alespoň na chvilku zastavit, tiše a pozorně se zaposlouchat. Stojí za to je slyšet a snad o nich říct i ostatním – zvěstovat příchod nových vypravěčů.