Ediční plán nakladatelství Laser-books - 1. pololetí (PR)

Ediční plán nakladatelství Laser-books – 1. pololetí (PR)

Také nakladatelství Laser-books odkrývá svůj ediční plán, tentokrát na první pololetí roku 2011. Jak už je u Laseru zvykem, na své si přijdou čtenáři science fiction i fantasy. Chystají se nové knihy Williama Gibsona, Andrzeje Pilipiuka, Daniela Abrahama, Orsona Scotta Carda, Elizabeth Bearové, Scotta Lynche, M. Johna Harrisona, Poula Andersona a Alana Campbella. V nových vydáních se objeví česky již publikované knihy Orsona Scotta Carda, Alfreda Bestera, Roberta Silverberga a Isaaca Asimova. A jako velké překvapení se chystá skvělá nová antologie Meče a temná magie skvělé editorské dvojice Jonathan Strahan a Lou Anders.

Ediční plán nakladatelství Laser-books (PR)

Ediční plán nakladatelství doslova překypuje zajímavými tituly. Chybět nesmí slavná a oblíbená jména jako Dan Simmons, China Miéville, Orson Scott Card, William Gibson, Tim Powers nebo editorská hvězda Gardner Dozois. Ovšem dočkáte se i knih od nadějných nováčků, stačí snad zmínit Scotta Lynche, Johna C. Wrighta, Daniela Abrahama, Jaye Lakea či Elizabeth Bearovou. Každý si tak bude moci vybrat z tradičně bohaté a různorodé nabídky nakladatelství Laser-books.

Vidíme jen výjevy – III. (prosinec/leden)

Blíží se konec roku. Opět jsme o 365 dní starší. Mnozí z nás se ohlédnou přes rameno a začnou bilancovat. Stál ten rok za to, dosáhl jsem něčeho? Prostě klasické kecy, kterými se snažíme vsugerovat svým bídným existencím nějaký ten vyšší smysl.

Historie moderní fantasy #13: 1996

V dnešním dílu naší historie poznáte, že situace s českými překlady nemusí být vždy tak zoufalá, vždyť z ročníku 1996 už máme tu čest znát nejzásadnější díla a na své si přišli i milovníci epické fantasy méně tradičního pojetí. Spolu s G. R. R. Martinem k nám navíc přichází monumentální sága spojující v jedno nejen literární kvalitu, epický rozmach rozeného vypravěče, ale i ambice překračující hranice žánru, což je také důvod, proč se autor s dokončením série musí ještě pořádně poprat.

Historie moderní fantasy #8: 1987-1988

Dnes se dočkáme slušného množství lákavých titulů, některé z nich už jsme si mohli přečíst i v českém překladu, jiné se teprve chystají a pár jich jistě stojí za pozornost domácích vydavatelů, z nichž někteří sledují tento seriál se zvýšenou pozorností. A to je určitě dobrá zpráva především pro nás čtenáře, protože my jsme závislí na vydavatelích stejně jako oni na nás…

Historie moderní science fiction #3: 1992-1993

V letech 1992 a 1993 se objevilo již mnohem více kvalitních titulů žánru science fiction, ostatně i proto jich již více známe i v českém překladu. Mezi oblíbená témata se dostává například kolonizace a teraformace Marsu, s Nealem Stephensonem přichází druhá vlna kyberpunku a objevují se i ryze originální romány. Právě těmito roky pokračuje průlet historií moderní SF.