Kočas 2012

Kočas 2012

V ceně Karla Čapka nemohly všechny zaslané povídky uspět natolik, aby dělaly čest talentu svých tvůrců ve sborníku Mlok. Jiřina Vorlová vybrala do Kočasu to, co považovala za elitu mezi zbylými soutěžícími. Dá se věřit její šťastné ruce?

Kočas - Parcon 2012

Kočas – Parcon 2012

  • Autor:
  • Nakladatelství: Straky na vrbě
  • Cena: 140 Kč
  • ISBN: 978-80-87364-31-4
  • Vyšlo: 24. 9. 2012

Kočas – to je pestrý výběr děl převážně z Ceny Karla Čapka, naší nejprestižnější literární SF soutěže. * Sličné princezny, hrozivé draky i vznešené elfy, potrhlé vědátory a geniální vynálezy, dálnice pozemské i nesmírné……

Číst více
Kočas 2013 – ed. Jiřina Vorlová

Kočas 2013 – ed. Jiřina Vorlová

Stává se příjemnou tradicí, že k Parconu vychází sborník Kočas. Loni se tak stalo již počtvrté za sebou. Editorství se jako vždy ujala Jiřina Vorlová, která sáhla do studnice povídek z Ceny Karla Čapka a pokusila se uvařit všehochuť, aby si ve sborníku našel to svoje každý fanoušek fantastiky.

Daniel Tučka –nejlepší autor steampunku

Daniel Tučka –nejlepší autor steampunku

Vydal bezpočet povídek. Vyšla mu už i kniha. A není troškař, takže chystá další. Sešli jsme se v příjemné hospůdce, kde mají vlastní minipivovar a jak jsme se jednomyslně shodli, i nejlepší pečenou kachnu vůbec. V tomto příjemném prostředí i samotný rozhovor s Danem Tučkou stál za zaznamenání. A tak jsme jej zaznamenali!

Když živly řádí - reportáž z literární besedy a setkání

Když živly řádí – reportáž z literární besedy a setkání

Bylo, nebylo… Jednoho červnového dopoledne, které mělo být podle předpovědi mágů meteorologů studené a deštivé, sešly se na vrchu Petřín čtyři elementy. Čtyři ženské elementy, které se rozhodly, že se na pány meteorology mohou vykašlat a že počasí bude toho dne v jejich vlastní režii. A počasí poslechlo a slunečně se na čtyři slečny usmálo.