Kočas - Parcon 2015

Kočas – Parcon 2015

  • Autor:
  • Nakladatelství: Nová vlna
  • Cena: 225 Kč
  • ISBN: 978-80-85845-49-5
  • Vyšlo: 22. 12. 2015

Steampunkové vzducholodě, roboti všeho druhu, obludní mutanti, vesmírné lodě se složitou technikou, emzáci přátelští i bojechtiví, cesty časem, bezpohlavní počítačoví magoři i depresivní futuristické město plné vyumělkovaného štěstí pro milovníky sci-fi, stejně……

Číst více
Kočas všech barev a tvarů

Kočas všech barev a tvarů

Další rok je za námi, a to kromě jiného znamená i další uzavřený ročník literární soutěže Cena Karla Čapka. A jako tradičně, i tentokrát k této soutěži vychází dva sborníky. První nese hrdý název Mlok – zde si čtenář může přečíst díla, která se umístila na předních místech soutěže. Druhým je pak sborník Kočas. Zde jsou publikovány povídky, které sice neuspěly, ale podle názoru editorky Jiřiny Vorlové si zaslouží být publikovány.

Psát se člověk naučí jedině psaním, tvrdí spisovatelka Jana Rečková

Kdo by neznal Janu Rečkovou? Autorku, která už vydala přes dvacet románů a přes stovku povídek v žánrech sci-fi, fantasy i hororu. Nenajdete periodikum či zásadnější antologii, kde by se neobjevilo její jméno. Nosí titul Lady fantasy, je držitelkou několika Mloků a Ikarů i nominací na cenu Akademie SFFH.V době, kdy vstoupila do světa literární fantastiky, se v něm tolik ženskými autorkami nehemžilo jako dnes, a působila tak trochu jako zjevení, nad kterým mnozí žasli. A přitom ona sama se vyznačuje až přehnanou skromností a sebekritikou.