Kočičí noci 1 – Jirušková Blanka

Měli bychom si dávat pozor na to, co si přejeme, mohlo by se nám to vyplnit. Obzvláště nebezpečné jsou pak prosby zoufalé. Své o tom ví pan z Deronu, velitel přístavního města Darína. „Spravedlivý Šarzi! zasténal v duchu pan z Deronu. Zemřu třeba tisíckrát, jen tohle nedopusť! Ne v mém městě!!! Netušil, jak troufalou žádost do tmy vysílá.“ Ano, opravdu netušil. Protože zřejmě právě tato jeho vyslyšená žádost odstartovala události, jež otřásly samotnými základy Darína.

Kočičí noci 2 - Vědma z lesa

Kočičí noci 2 – Vědma z lesa

  • Autor:
  • Nakladatelství: Straky na vrbě
  • Cena: 153 Kč
  • Vyšlo: 2. 10. 2009

Jako karty ve hře Ri jsou životy lidí Darína. Jeden je darován, jiný ukraden a další vyložen lícem navrch a všechna jeho tajemství jsou odhalena. A jak se hra chýlí ke……

Číst více

Vidíme jen výjevy – II. (říjen/listopad)

Když jsme o prázdninách připravovali první Výjevy, byli jsme plní nadšení. To jsme ostatně pořád – Hrabal by napsal, že z nás stříká jak z kozy – ale přece jen už máme nějaké zkušenosti a odstup. Předně jsme definitivně pochopili, že nic neběží podle plánu. Jistě, tuto jednoduchou pravdu jsme brali jako fakt vždy – ovšem spíše na intelektuální úrovni, ne na té emoční. A tak jsme se těšili na některé tituly, které stále ještě nevyšly a možná ani jen tak nevyjdou.