Komiksový mikroskop (12. - 18. 3. 2012) - Saga

Komiksový mikroskop (12. – 18. 3. 2012) – Saga

Je to zhruba čtvrt roku zpátky, co jsem četl několikastránkové preview ke komiksu, který mě již tehdy uchvátil. Zalíbil se mi nápaditostí – rohatý muž, který očividně dle rozhovoru ovládá kouzla, pomáhá s porodem své (nejspíš) manželce. Ta vypadala jako člověk, neměla žádné rohy, ale za to křídla! Čekal jsem nějakou klasickou zdařilou fantasy, ale dostal jsem mnohem víc!

Komiksový mikroskop (12. - 18. 12.)

Komiksový mikroskop (12. – 18. 12.)

Do svátečního ladíme i naši pravidelnou rubriku, Komiksový mikroskop. Alespoň jeho první půlku, v níž vám Vojta představí alternativní verzi Dickensovy Vánoční koledy. V té druhé se pak můžete těšit na první část pilotů nových sérií, o jejichž případném pokračování v roce 2012 rozhodnou samotní čtenáři. Enjoy!

Komiksový mikroskop: American Vampire Anthology

Komiksový mikroskop: American Vampire Anthology

Upíři byli po staletí fenoménem, který nedal lidem spát. S průběhem času a modernizací světa se nic nezměnilo a nejspíš se nic nezmění ani v dalších stoletích. Upíři nás zkrátka vždycky fascinovali a budou v tom pokračovat dokud bude člověk existovat. Dnešní Mikroskop se bude věnovat jejich comicsovému zpracování a především pak dílu American Vampire.

Komiksový mikroskop - Battlefields

Komiksový mikroskop – Battlefields

Kdykoliv zasednu k psaní Mikroskopu, mám před sebou nelehký úkol přečíst všechny komiksy, které se mi podaří sehnat a které minulou středu vyšly. Pak musím vzít na jednu hromádku první čísla, nebo jedny z prvních čísel, která uvádějí příběh, a vybrat z nich, o čem budu psát. Někdy je to těžké, protože vyjde velice málo kvalitních děl. Většinou je tam jedna věc, která mi vyrazí dech, a to je jasná volba. A pak je třetí možnost, že vyjde hromada prvních čísel a naprostá většina z nich jsou zajímavá anebo opravdu kvalitní. A to je i případ minulého týdne.

Komiksový mikroskop - Avenging Spider-Man

Komiksový mikroskop – Avenging Spider-Man

V DC Comics jsou zase jednou aktivní a vydávají nám hromadu nultých čísel nových sérií. A dost na tom, že jsem se tím musel prokousat, takže vám o tom rozhodně nehodlám ještě vyprávět. Kdepak! Raději se podíváme na něco mnohem zábavnějšího a hodně nezvykle rovnou na dvanácté číslo komiksu, který jsme tu už před rokem měli. Avenging Spider-Man!

Komiksový mikroskop (9. - 15. 1. 2012)

Komiksový mikroskop (9. – 15. 1. 2012)

Čas od času, přesněji alespoň jednou týdně, se při pročítání toho, co v Americe vyšlo nového na komiksové scéně, setkám s něčím, co nestojí ani za odplivnutí. Není toho moc, ale je to tam. Někdy mi to připadá jako urážka všech čtenářů. Smutné je, že poslední dobou se tyto „skvosty“ týkají jednoho jména, které ční vysoko nad ostatními. David Lapham. Naštěstí tu ale mám i malý vybroušený diamant, který spraví chuť.

Komiksový mikroskop (26. 12. - 1. 1. 2012)

Komiksový mikroskop (26. 12. – 1. 1. 2012)

Brian Azzarello je u nás známý především díky sérii 100 nábojů. Nejen v českých luzích a hájích je proslaven hlavně jako mistr dialogu a zápletky. Ne náhodou tedy otevřel i perfektní miniedici v rámci DC Vertigo – Vertigo Crime. Tentokrát se nám ale představí z trochu jiného úhlu, a to v žánru klasické scifi komiksem Spaceman.

Usagi Yojimbo 16 - Bezměsíčná noc

Usagi Yojimbo 16 – Bezměsíčná noc

Dva bojovníci stáli proti sobě a beze slov se měřili pohledy. Dokonalé ticho přerušil čas od času zvuk dopadajícího listu. Bez jakéhokoliv varování pak oba po nekonečně dlouhé době vytáhli katany a rozeběhli se proti sobě. Svist tasených čepelí zněl jako burácení hromu, stejně tak dvojice bleskurychlých seků. Zastavili se zády k sobě. Vteřiny utíkaly a na zem stekl pramínek krve. Zůstal stát jen jeden. Jeho uši vlály ve větru… cože? Uši??? Přesně tak, je tu nový Usagi Yojimbo!