Malý, velký - Crowley John

Malý, velký – Crowley John

Před Vánoci se zčistajasna objevil v knihkupectvích. Musel zaujmout už jen nádhernou obálkou, ale to je jen povrchová stránka – vnější krása není všechno. A přes pět set těžkých stránek vázaných v pevných deskách je to jediné, co na něm čtenář může pevně držet. Třicet let starý román, který se konečně dočkal vydání i nás. Malý, velký Johna Crowleyho.

Malý, velký

Malý, velký

  • Autor:
  • Nakladatelství: Argo a Triton
  • Cena: 399 Kč
  • ISBN: 978-80-7387-519-0
  • Vyšlo: 24. 11. 2011

Představte si náš svět jako kruh, na jehož obvodu se vyskytuje mnoho cest – říkejme jim dveře -, jimiž můžeme vstoupit do dalšího menšího, uvnitř však většího kruhu jiného světa. Jeho……

Číst více
Ceny Akademie SFFH za rok 2011

Ceny Akademie SFFH za rok 2011

Včerejší sobotní odpoledne se neslo také v duchu předávání Cen akademie SFFH za rok 2011. Byli jsme samozřejmě při tom, takže vám přinášíme výsledky. Všem vítězům gratulujeme.

Top ten nejlepších knih roku 2011

Top ten nejlepších knih roku 2011

Přelom roku je ve znamení stoupajícího počtu utopenců v šampaňském, genocidy kapří populace a epidemie nejrůznějších přehledů a žebříčků. Nikdo nejsme odolní. A i když jsem původně laboroval s potřebou seznámit vás s deseti nejdelšími spánky své kočky Mikešky, byl jsem nakonec infikován kmenem zvaným „Literární Top ten 2011“. Tož tady je…

Ediční plán nakladatelství Triton - 1. pololetí (PR)

Ediční plán nakladatelství Triton – 1. pololetí (PR)

Kromě pěti již avizovaných titulů (najdete je zde), které vyjdou v druhém únorovém týdnu, chystáme pro první pololetí tohoto roku další zajímavé tituly. Vzhledem ke skutečnosti, že mnoho slibovaných titulů z loňského roku bylo z různých důvodů přesunuto na rok letošní, nechceme slibovat více, než můžeme splnit, a proto zde uvádíme jen ediční plán pro první pololetí. Jeho podoba však není definitivní. Tituly jsou řazeny abecedně, nikoliv podle termínu vydání.

Ediční plán nakladatelství TRITON (PR)

Nakladatelství Triton připravilo na rok 2010 pro své čtenáře zejména pokračování úspěšných sérií, ale také několik nových titulů, které v zahraničí získaly prestižní ocenění. Ediční plán není v definitivní podobě – pokud jste zde nenašli své oblíbené autory, neznamená to, že se jich letos nedočkáte. Některé tituly ještě v průběhu roku přibudou, protože nechceme vytahovat všechna esa z rukávu a zároveň slibovat nesplnitelné.

Rozhovor s Viktorem Janišem

Jako poslední materiál k tématu Jonathan Strange & pan Norrell přinášíme kompletní verzi rozhovoru s překladetelem tohoto románu Susanny Clarkové. Zkrácená verze textu vyšla v časopisu Pevnost.