Matrix Reloaded

Matrix 2 Reloaded se přiřítil ve svých kožených a latexových oblečcích i do našich kin a vzbudil bouři názorů. Pro někoho je to jen slátanina, pro jiného filozofické dílo, jiný u toho usnul a další po tom nemohl usnout. Co ale Matrix 2 bezesporu je… tuze efektní akčňárna.

Matrix Revolutions

Matrix Reloaded, to bylo jedno velké zklamání pro značnou část filmového obecenstva. První díl byl totiž zatraceně dobrý film, který již nese hrdý přívlastek kultovní. Třetí díl všechno mohl napravit, nebo ještě více pohnojit. Jak to dopadlo?

Preview: Iron Sky

Preview: Iron Sky

Druhá světová válka se nezadržitelně chýlila ke konci a Třetí říše se bortila v základech. Na tajné antarktické základně se však horečně pracovalo a přelomové létající stroje se znamením hákového kříže se brzy vznesly ke hvězdám. Jejich posádky vyrážely vstříc svému cíli na odvrácené straně Měsíce s myšlenkami na pomstu. A jejich myšlenky na triumfální návrat se splní v roce 2018.

Preview: Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

Po třech letech se nezadržitelně vrací zpátky do kin! Pirátská sebranka v čele s nezapomenutelným kapitánem Jackem Sparrowem tentokrát bude čelit posádce Bludného Holanďana, lodi plné nestvůrných pirátů, na kterých se prostřednictvím kouzelníků z ILM podepsal život na moři a hlavně pod ním. A možná přijde i nemrtvý kapitán Barbossa z jedničky…

Kill Bill 1

Šest let jsme čekali na nový film Quentina Tarantina (Gauneři, Pulp Fiction). Dočkali jsme se. Je jím první polovina snímku Kill Bill. Ještě než se vřítí do kin jako zkrvavená katana hlavní hrdinky, přínášíme vám exkluzivní recenzi. Tenhle akční masakr je natolik dobře napsaný a natočený, že by nikomu neměl uniknout. Určitě ne těm, kterým nevadí pohled na pár usekaných končetin.

Reportáž: Festival Fantazie – Parcon/Avalcon 2003

Reportáž z letošního Festivalu Fantazie (tedy Parconu) je možná víc celkově o velkých conech – o náladě, atmosféře, o tom, co je na takových akcích k vidění. Dozvědět se, co všechno bylo na celém festivalu v programu a jací byli hosté, to můžete z našich předchozích upoutávek. :o) (+ 30 foto!)

1 2