Město a město – Miéville China

Nový přírůstek do edice New weird nakladatelství Laser-books je detektivní román Město a město od Chiny Miévilla. Knihy oblíbeného a hlavně hodně čteného spisovatele doprovází vždy velká očekávání. Dokázal China předběhnout svůj dlouhý stín, který stvořil romány Nádraží Perdido a Jizva? I o tom jsou následující řádky.

Město a město – Miéville China

Nakladatelství Laser-books pro své čtenáře přichystalo novou porci podivné imaginace mistra subžánru New Weird China Miévilla, která už z anotace knihy slibuje úžasný čtenářský zážitek. Po přečtení se ukáže, že minimálně část pochvalných ód nelhala.

Město a město

  • Autor:
  • Nakladatelství: Laser
  • Cena: 379 Kč
  • ISBN: 978-80-7617-694-2
  • Vyšlo: 2. 9. 2019

Když je v pozoruhodném a dekadentním městě Beszel kdesi na okraji Evropy nalezeno tělo zavražděné ženy, vypadá to jako všední případ pro inspektora Tyadora Borlúa z Oddělení těžkých zločinů. Ale jakmile se……

Číst více
Ambasadov - China Miéville

Ambasadov – China Miéville

Velice očekávaný román Ambasadov nabídl odpověď na otázku, jakým způsobem si navléká hard sci-fi kabátek taková ikona současné (nejen) žánrové literatury, jakou China Miéville bezesporu je, a přestože v rámci edic nakladatelství Laser-books nespadá pod značku „New weird“, buďte si jisti, že „weird“ je více než dost.

Kraken - China Miéville

Kraken – China Miéville

Sázka na jistotu. To je jméno China Miéville na obálce knihy. Dokáže vždycky překvapit, každý svůj román napsat trochu jinak. I jeho tři knihy ze světa Bas-Lagu měly rozmanitou koncepci a příběhy; v románu Kraken se zase autor vrací do Londýna, do něhož zasadil už Krále Krysu a Unlundun. Ale příběh i styl je opět úplně jiný…

Kraken - Miéville China

Kraken – Miéville China

Znáte ten pocit, kdy držíte v rukou knihu, vstřebáváte do sebe její písmenka s bezmeznou rozkoší a magnetickým potěšením, kdy nejíte a nespíte, jen abyste pokročili na další stranu, kdy vám v mysli trčí pomyslná tabule s nápisem MILNÍK ŽÁNRU? Tak přesně takový Kraken od britského fantasy spisovatele Chiny Miévilla tak docela není. Přesto jde o zajímavý a kvalitní počin, kterému k dokonalosti chybí jen málo.

Město a město

Město a město

  • Autor:
  • Nakladatelství: Laser-books
  • Cena: 289 Kč
  • Vyšlo: 29. 6. 2009

Když je v pozoruhodném a dekadentním městě Beszel kdesi na okraji Evropy nalezeno tělo zavražděné ženy, vypadá to jako všední případ pro inspektora Tyadora Borlúa z Oddělení těžkých zločinů. Ale jakmile se……

Číst více

Král Krysa – Miéville China

Jméno britského spisovatele Chiny Miévilla si většina čtenářů spojuje s přelomovým románem Nádraží Perdido, knihou, která přinesla novou kvalitu do žánru fantasy. „Perdido“ však nebylo Miévillovou prvotinou – tou je právě kniha Král Krysa, která se nyní dostává i k českým čtenářům. Jaký je román, na kterém si Miéville, obrazně řečeno, „brousil drápky“? Na tuto otázku se vám nyní pokusím odpovědět.

1 2 3 4