Můj skutečný život

Série amatérské povídky.
Po delší době je zde další povídka. Tentokrát má k čisté sci-fi nebo fantasy vcelku daleko, ale není náš vlastní mozek sám o sobě velkým science-fiction tajemstvím?

„Člověk by měl psát o něčem, co aspoň trochu zná a co má rád.“, říká v rozhovoru nejen o Mýtoversu Martina Eretová

Jméno Martiny Eretové mohou mít čtenáři spojeno spíše s kriminalistikou (ať již tou televizní, nebo podcastovou) než s fantastikou. Ale první díl Mýtoversa je na světě a vypadá vážně skvěle, což je skvělá příležitost položit Martině Eretové pár otázek. Díkybohu, obešlo se to bez vražd!

Rozhovor s Martinou Hohenberger – II. část

Ve druhé části rozhovoru se dozvíte, jak je pro Martinu Hohenberger důležitá při psaní pokora, a také si s Enou popovídala o magii, čarodějnictví a čarodějnicích. A Martina Hohenberger samozřejmě mluvila i o svých knihách – o těch se toho dozvíte opravdu mnoho – a autorských plánech do budoucna.

Rozhovor s Martinou Hohenberger – I. část

Hoci meno Martiny Hohenbergerovej nepatrí medzi tie najznámejšie, má toho za sebou pomerne dosť. Študovala žurnalistiku, masmediá a komunikáciu, takže sa dá povedať, že je predurčená na písanie. Jej, v poradí už siedma vydaná kniha, má názov Zloděj duší. O tejto knihe, ale aj o živote, písaní a literárnych súťažiach sa budeme rozprávať.

Maková válka: Fantastická historie asijských dějin

Rebecca F. Kuangová je čínsko-americká spisovatelka – její rodina emigrovala do Ameriky, když jí byly čtyři roky. Přestože v ní prožila většinu svého života, nechala se pro napsání Makové války inspirovat kořeny svého původu z období druhé čínsko-japonské války – Nankingským masakrem (známým také jako znásilnění Nankingu) a atmosférou dynastie Song.

Rozhovor s “Jekylem a Hydem” ukrytými v Kristině Waagnerové

Pro některé autory a autorky jsou rozhovory nutné zlo. Kristina Waagnerová, autorka knih Zlatá Grai a Dotek viatáru, se do zodpovídání našich otázek pustila s velkou vervou – a výsledkem je velmi živý a zajímavý rozhovor, který ukazuje, že o vlastním psaní a životě vůbec se dá mluvit se zápalem a nadhledem. Ostatně, posuďte sami.

Rozhovor s Petrou Štarkovou, spisovatelkou, která ví, “jak se z toho nezbláznit”

Petru Štarkovú poznajú milovníci fantastiky každého veku. Jej knihy pre deti patria medzi žiadané a poviedková tvorba pre dospelých sa nesie v ľahkom, humornom a občas ironickom duchu. Autorka je psychologička, vzorce ľudského správania a myslenia má prečítané, a vo svojej tvorbe ich dokáže vynikajúco využiť. Vážne témy svojským spôsobom odľahčí, no napriek tomu nestrácajú nič zo svojej sily. Poďme si chvíľočku len tak posedieť a porozprávať sa o jej práci, písaní a živote.

Velmi zneklidňující rozhovor s Veronikou Fiedlerovou

Veronika Fiedlerová je obrovským zdrojem pozitivní energie. Chtěli jsme ji trochu vyzpovídat ohledně její prvotiny Pozdravy záhrobí, ale jak se ukázalo, nebyl to nejlepší nápad. I přesto, že jsme se snažili pokládat otázky podle nás běžné, byly některé odpovědi… znepokojivé. A exkluzivně pro Fantasy Planet došlo i k jednomu senzačnímu odhalení!

1 2 3 11