Nechť vrátí se to, co bylo zapomenuto!

Nechť vrátí se to, co bylo zapomenuto!

Brandon Sanderson již dávno nemusí čtenářům dokazovat svoji extratřídu. Už prvním dílem cyklu Archiv Bouřné záře, Cesta králů, namlsal širokou čtenářskou obec nejen rozsahem, ale především svojí bezbřehou fantazií a strhujícím příběhem. Nyní se vrací se Slovy paprsků, druhým dílem cyklu (z plánovaných deseti!), a rozhodně jsou na místě otázky, zda dokázal udržet laťku vysoko nasazenou prvním dílem a zda ještě zbyl prostor pro další dávku invence.

Et in Arcadia Ego - 5. část: Není cesty zpět

Et in Arcadia Ego – 5. část: Není cesty zpět

Káhira se probouzí do nového dne, na jehož konci se všechno změní. Podaří se Malikovi zachránit Kasama a splatit svůj dluh? Bude Eridias převezen neznámo kam, nebo ho dostihne krutá pomsta doktora Drakea? A co vlastně ukrývá tajemný kufřík, jehož Kaira tak úzkostlivě schraňuje? Je na čase zodpovědět pár důležitých otazníků…

Vidíme jen výjevy – VII. (srpen/září)

Kdo se bojí jít potmě na záchod, ať raději tento článek nečte. Opět jsme zapátrali u našich nakladatelů a nová várka knih, které budou vycházet v srpnu a září, je z velké části hororová, upíří, a veskrze temná. Vzhůru na lov temných bytostí!

Věř

Série Amatérské povídky.
Slíbili jsme vám pod stromeček zajímavou a dle našeho názoru velmi originální a čtivou povídku. Takže tady ji máte. Pěkně se usaďte a nechte se unést vírem děje. A věřte, bude líp…

Tolkienové – Spor v zákulisí

Asi si při čtení těchto řádku právě myslíte „Ach jo, už zase nějaké další zdlouhavé povídání o natáčení a další opěvné ódy, které by vychvalovaly schopnosti Petera Jacksona“, jenže já se hodlám zabývat jinou stránkou, jiným aspektem celého tohohle monstrózního kolosu, jakým je trilogie Pán prstenů.