Neuromancer - Gibson William

Neuromancer – Gibson William

Dílo, které definovalo žánr kyberpunku. V novém překladu, s novou obálkou, s nerezavějícím obsahem a pořádnou dávkou Gibsonovy imaginace. Kniha, která dokáže nevratně přeskládat vaše žebříčky nejlepších knih žánru sci-fi. Anebo prostě jedním slovem: Neuromancer.

Neuromancer - Gibson William

Neuromancer – Gibson William

Neuromancer. Slovo, které se stalo legendou. Bible kyberpunku. Mistrovské dílo překypující imaginací. Uvádí některé texty. Je i po třiceti letech aktuální? Mají všichni jeho obdivovatelé pravdu? Získá si Neuromancer nové čtenáře? Patří vůbec do edice Mistrovská díla sci-fi?

Neuromancer

Neuromancer

  • Autor:
  • Nakladatelství: Laser-books
  • Cena: 269 Kč
  • ISBN: 80-85601-27-3
  • Vyšlo: 10. 12. 2015

Case, jeden z nejlepších „kovbojů kyberprostoru”, kteří se pohybují ve virtuálním vesmíru, udělal chybu, za kterou byl surově potrestán. Za neloajalitu vůči zaměstnavatelům platí poškozením nervového systému, což mu znemožňuje další……

Číst více
Všechny párty zejtřka - Gibson William

Všechny párty zejtřka – Gibson William

Pro většinu lidí se svět mění nepozorovaně a rozhodující, zlomové okamžiky dějin, po kterých „už nikdy nebude jako dřív“, lze rozpoznat až se značným zpožděním. Předpovídání budoucnosti nikdo nebere vážně. Co když však máte schopnost z datového toku na Síti nejen předpovědět blížící se zlomový okamžik, ale navíc ovlivnit budoucnost tak, jak potřebujete? Kdo se nakonec sveze na vlnách změn? Jakou roli v nich má nezastavitelný zabiják? A jaký kostým si chudá holka vezme na všechny párty zejtřka?

Virtuální světlo – nové vydání – Gibson William

Kyberpunk měl vždy blízko k žánru noir a hard boiled school. A stejně jako americká drsná škola vyvlekla zločin ze zámků na ulici, kyberpunkoví autoři stáhli ječící žánr sci-fi z vesmíru zpět na zem. Do temných zákoutí měst a plánů mocných korporací, které osvětluje pouze zář neonů odrážejících se v zrcadlovkách vyděděnců a monitorech počítačů. Blíž k nám samotným, naší zkušenosti. Virtuální světlo je toho ideálním příkladem.

Neuromancer

  • Autor:
  • Nakladatelství: Laser
  • Cena: 149 Kč
  • ISBN: 80-7193-048-2
  • Vyšlo: 19. 3. 2002

Román desetiletí, oceněn Nebulou a Hugem Dnes již kultovní kniha příznivců kyberpunku. Po jejím prvním vydání v roce 1992 v českém jazyce dnes dostáváte do rukou třetí vydání, tentokrát v paperbackové podobě. A stejně jako……

Číst více

Lazarus – Rodina: Když je vaše dcera vaší jedinou zbraní

Dystopických příběhů není nikdy dost, a proto je dobře, že letos k nim přispělo nakladatelství CREW komiksovou sérií Lazarus. Tu vytvořili spisovatel Greg Rucka a výtvarník Michael Lark. Oba pánové spolupracovali na komiksové sérii Gotham Central pro DC Comics v letech 2002 až 2004 a na různých malých projektech pro Marvel. Ale tenhle komiks je dost jiný než příběhy opláštíkovaných hrdinů.

Pevnost 04/2021: Česká fantastika jede!

Titulní stranu dubnového čísla Pevnosti tentokrát opanoval Pekelný pastýř. Proč, ptáte se? Inu, odpověď je jednoduchá, neboť tím redaktoři pomrkávají na fanoušky české akční fantastiky, konkrétně té, kde hlavní roli hrají pekelníci pekelní. Můžete se tedy těšit na malý, ale za to velmi přehledný, průřez základními díly tohoto podžánru. Ani ostatní ale nepřijdou zkrátka! Dubnová Pevnost je opět nadupaná řadou knižních, filmových, komiksových a herních typů, z nichž si každý vybere to své!

1 2 3