...o psu nemluvě - Connie Willisová

…o psu nemluvě – Connie Willisová

Předcházející česky vydaná kniha Connie Willisové s názvem Kniha posledního soudu si vysloužila více než pozitivní recenzentské ohlasy a tak se zdá, že napodruhé se autorce vstup do povědomí českých čtenářů zdařil. A jelikož železo je třeba kout, dokud je žhavé, na knižní pulty právě přichází nový titul této americké spisovatelky. Bude spanilá jízda českými, moravskými a slezskými SFF luhy a háji pokračovat? Odpověď se pokusí nabídnout následující řádky.

O psu nemluvě

O psu nemluvě

  • Autor:
  • Nakladatelství: Triton
  • Cena: 399 Kč
  • ISBN: 978-80-7387-567-1
  • Vyšlo: 27. 11. 2012

Jak to dopadne, když ohavný výplod viktoriánského užitého umění začne ovlivňovat budoucnost na stovky let dopředu, když se slečinka v bílých krajkách nedostane tomu pravému a když Němci včas neshodí bomby……

Číst více
Kniha posledního soudu - Connie Willisová

Kniha posledního soudu – Connie Willisová

Pyšní-li se nějaká kniha ověnčením proslulými cenami Hugo, Nebula či Locus, resp. oceněním pro nejlepší žánrový titul Německa, Španělska a Itálie a je-li její autorka členkou Síně slávy žánru science fiction, nositelkou Ceny Roberta A. Heinleina a nejnověji i Velmistryní žánru, může čtenář očekávat v podstatě jen dvojí: daný titul je buď naprostá bomba žánrové literatury – anebo totální úlet.

Preview: Connie Willisová - Kniha posledního soudu (PR)

Preview: Connie Willisová – Kniha posledního soudu (PR)

Muselo uběhnout dlouhých deset let, než se českým čtenářům dostalo té možnosti seznámit se s románem americké autorky Connie Willisové. Spisovatelka byla v roce 2008 uvedena do Síně slávy žánru science fiction, o dva roky později obdržela Cenu Roberta A. Heinleina za vědecko-fantastickou tvorbu a v roce 2012 se dočkala nejvyššího žánrového uznání, titulu Velmistra žánru, jež uděluje spisovatelská organizace SFWA. Connie Willisová během své kariéry obdržela obdivuhodných jedenáct cen Hugo, sedm cen Nebula, jedenáct cen Locus a mnoho dalších ocenění.

Nominace Akademie science fiction, fantasy a hororu za rok 2012

Nominace Akademie science fiction, fantasy a hororu za rok 2012

Skončilo hlasování prvního kola letošní ASFFH a přinášíme jeho výsledky. Doufáme, že pro vás budou zajímavé a třeba i podnětné při výběru knih. A samozřejmě vás srdečně zveme v sobotu 18. května 2013 od 15.00 do 16.20 na slavnostní vyhlášení Cen Akademie science fiction, fantasy a hororu, které proběhne na mezinárodním knižním veletrhu Svět knihy v Průmyslovém paláci na Výstavišti v Praze (střední hala, velký sál).

Předvánoční nadílka nakladatelů

Předvánoční nadílka nakladatelů

Zapátrali jsme v edičních plánech a přinášíme přehled toho, co čtyři silní hráči – Straky na vrbě, Laser-books, Fantom Print a Triton – na poli fantastiky chystají pro předvánoční trh. Můžeme se těšit na pokračování oblíbených sérií i samostatné knihy, očekávanou antologii i knihu, která vychází, slovy nakladatele, „po téměř desetiletém úsilí“.

Ediční plán nakladatelství Triton – říjen 2012 (PR)

Ediční plán nakladatelství Triton – říjen 2012 (PR)

Léto je nenávratně pryč, avšak my nezahálíme a pulty knihkupců neúnavně zásobujeme dalšími a dalšími tituly. Mezi těmi říjnovými se objeví i taková jména jako Isaac Asimov či Sergej Lukjaněnko, z českých pak Miroslav Žamboch. Doufáme, že si z naší nabídky vyberete a že se nám podaří uspokojit vaši čtenářskou touhu ještě před vypuknutím předvánoční nakladatelské nabídky

Ediční plán nakladatelství TRITON (PR)

Nakladatelství Triton připravilo na rok 2010 pro své čtenáře zejména pokračování úspěšných sérií, ale také několik nových titulů, které v zahraničí získaly prestižní ocenění. Ediční plán není v definitivní podobě – pokud jste zde nenašli své oblíbené autory, neznamená to, že se jich letos nedočkáte. Některé tituly ještě v průběhu roku přibudou, protože nechceme vytahovat všechna esa z rukávu a zároveň slibovat nesplnitelné.