Óda na papír

Óda na papír

Ve výsledku je nejdůležitější obsah, na tom se shodneme všichni, snad jen bez vášnivých bibliofilů, které si knížky kupují jen proto, aby se jimi mohli kochat. Takže vivat e-knihy? Šetří nám kapsu i místo na policích, i tituly z druhého konce světa jsou rychle a snadno dostupné, neničí nám záda a vůbec, jsou prostě pohodlné, praktické a „kůůůl“. Jenže papírové knížky mají i přesto spoustu benefitů, kvůli kterým na ně stále spousta lidí (včetně mojí maličkosti) nedá dopustit. Alespoň v otázkách lidských smyslů dávají svým e-sestřičkám pěkně na frak. Nevěříte? Berte s nadhledem.

Přestaňte tančit s papírovými draky, tady se bude střílet!

Česká akční fantastika je, co se týká jmen, takový malý a poslední dobou i zatuchlý rybníček. O aktuálním králi nemůže být pochyb, zbytek autorů se k akčním brakům hrdě hlásí, takže je rozhodně nepřehlédnete. Ale s Petrem Brožovským přichází nová krev, která stojaté vody rozvířila. Tenhle chlapík se toho nebojí a nabízí nekorektní a zábavnou akční jízdu!

Kam čert nemůže, nastrčí hydru aneb Já sem ředitel a mám na všechno papír!!

Možná znáte ten příběh o chlapci s kulatými brýlemi, který chodil do kouzelnické školy. Možná si vybavíte i jméno jejího ředitele. Jenže rozhodně netušíte, s čím tenhle bodrý chlapík musí dnes a denně bojovat. To máte: zvonění, neposlušní žáci, potřeštěný učitelský sbor – a především tuny papírů. A to zdaleka není všechno!

Star Wars – Epizoda 2 – Klony útočí

“V Galaktickém senátu vládnou nepokoje. Několik tisíc soustav se chce odtrhnout od Republiky. Toto hnutí separatistů, vedené tajemným hrabětem Dooku, brání malému počtu rytířů Jedi udržovat v Galaxii mír a pořádek. Senátorka Amidala, bývalá královna planety Naboo, se vrací do Galaktického senátu, aby se zúčastnila důležitého hlasování o vytvoření Republikové armády, která by pomáhala oslabeným rytířům Jedi…” Je tomu opravdu tak, klony konečně zaútočily.

Lesk a bída redakčních úvodníků

Lesk a bída redakčních úvodníků

S pravidelnými rubrikami je potíž. Čtenáři je mají rádi, ale v jejich vydávání existuje spousta proměnných, které pevné datum publikace často mění v nedostižnou metu. Proto jsme pyšní, že v redakčních úvodnících, geniálním to nápadu mého zástupce Pepy Horkého, se nám daří víc než 100% – od neděle 25. 12. 2011 byl pro vás nový článek připraven každý týden, a jednou vyšly dokonce dva. A to už je pořádná kupa témat a námětů. Jejich cesta od prázdného Wordu na stránky FP je však mnohdy trnitější, než to vypadá…

1 2 3 52