Pán všech krůpějí – Kadlečková Vilma

Samá voda, samá voda aneb Ještě více vody… Voda. To je nejfrekventovanější slovo v posledním románu Vilmy Kadlečkové. Tentokrát ovšem nejde o další příběhy z “argenitového světa”, ale o neobvyklý fantasy příběh.
Jde o Vodu s velkým “V”. Vodu, která jen vypadá jako voda a má vlastní vědomí. Dokonce nejen vlastní vědomí, ale i množství osobností, které jsou spjaty do “proudů” s vlastním “nadvědomím” a původně existovala i “superosobnost”, která zahrnovala všechno vědomí Vody.

Mycelium: Jantarové oči – Vilma Kadlečková

Mycelium: Jantarové oči – Vilma Kadlečková

Abych si mohla plně vychutnat atmosféru budoucnosti, v níž žijí lidé s mimozemšťany z planety Össe, zavítala jsem na nejzápadnější část našeho kontinentu, kde na strmé skále stojí varovný maják a dál už není nic, jen širý oceán. Možná se tak nějak cítili i astronauti, než se vydali do vesmíru, stejně jako před tisíci lety zase odvážní mořeplavci k novým světům.

Ceny Akademie SFFH 2000

V sobotu 12. května rozdala své ceny jako každoročně česká Akademie SFFH. S výsledky můžete souhlasit, můžete s nimi nesouhlasit, ale to je asi jediné, co můžete udělat, stejně jak je to u všech cen, o kterých hlasovala jen malá uzavřená skupina lidí…