Poslední kouzlo

Série Amatérské povídky.
Tak další dílko dostalo čest ukázat se na našich stránkách. Pokud máte rádi draky, potěší vás ještě více.

Kouzlo grálu – Wolfgang a Heike Hohlbein

Kouzlo grálu – Wolfgang a Heike Hohlbein

Artušovské legendy jsou oblíbeným a věčným tématem nejrůznějších fantasy filmů a knih. A není divu – král Artuš, rytíři kulatého stolu, svatý grál, kouzelník Merlin – to vše přímo vybízí k vytvoření zajímavého příběhu. K tomuto závěru došel i oblíbený spisovatel Wolfgang Hohlbein, který se spolu se svou manželkou rozhodl pustit do napsání trilogie Legenda o Camelotu. Ale rozhodně nehodlá jen bezduše opisovat již známé mýty…

X-Men 3: Poslední vzdor

X-Meni započali renesanci filmových adaptací komiksů. V prvním díle Bryan Singer představil svět plný mutantů, ve dvojce dupnul na plyn, ale vyvrcholení „své“ trilogie se už neúčastnil. Odletěl totiž za kámošem na Krypton a režii Posledního vzdoru přenechal Brettu Ratnerovi. Co je však horší, vzdorující X-Meni ztratili své kouzlo. A v některých případech i schopnosti nebo dokonce život…

Kouzlo válečných her – wargames

Tradice stolních bitev cínových vojáčků je dlouhá a spletitá. V posledních čtyřiceti letech však wargaming, jak se koníčku a dění okolo moderní verze této zábavy říká, nabral obrátky. Na trhu se objevilo mnoho nových titulů, od devadesátých let prodávaných i u nás. Wargames nabízejí nejen modelářské vyžití, ale dávají pocítit i nefalšované emoce a hlavně napětí generála v honbě za sladkým vítězstvím.

Rozhovor se spisovatelem Přemyslem Krejčíkem o fantastice, životě, vesmíru a vůbec

Osobnost Přemysla Krejčíka v sobě snoubí spisovatele fantastiky a muže, který se tomuto žánru věnuje i v teoretické rovině. Má fantastika své místo ve světě literatury? A co v akademickém světě? Tyto a mnohá další ožehavá témata nakousl Přemysl Krejčík s rozvahou sobě vlastní – a přináší k mnohokrát omílaným otázkám několik zajímavých argumentů!

Lovci monster: Fantom: V Čechách nám strašit nebude!

Strašidla, děsové a běsové mají v Čechách tradici. A myslíte, že si toho někdo ze zahraničních spisovatelů všimnul? Světe div se – i když jich nebylo mnoho, odpověď zní ano. Mimo jiné třeba Larry Correia, autor populární akční série Lovci monster s. r. o., který ve své knize stvořil českou jednotku lovců nazvanou Fantom. A pak Fantom začal žít vlastním životem. Jakub Mařík s Martinem Fajkusem dali dohromady celou sbírku povídek o českých lovcích z per ryze českých autorů, což je něco, co nám bez přehánění závidí celé početné Correiovo fanouškovské univerzum!

Krev, monstra a cukroví aneb Vánoce, Vánoce přicházejí, vřískejme, přátelé!

Dovolíme si trochu parafrázovat úvody jednotlivých povídek:
Jednou v roce, na Vánoce,
čtenář knihu vyloví,
z jejích stránek se pak linou
krev, monstra a cukroví.
Ano, přesně na tyhle tři věci (a mnohem víc!) se může čtenář ve sbírce vánočních povídek těšit. Editorské duo Michaela Merglová a Petr Brožovský si sezvalo zajímavou sestavu autorů a Vánoce už nikdy nebudou jako dřív. Tedy, pokud ještě nějaké další vůbec budou.

1 2 3 29