Potvory pro každého

Potvory pro každého

Podzim a závěr roku jako obvykle přinesly čerstvé sborníky s ukázkami záběru domácích autorů. Mimo jiné proběhl i šestý ročník Žoldnéřů fantasie, jejichž výstupem je tentokrát sbírka (jak jinak než fantasy) povídek s podtitulem Inteligentní ledovce a jiné zrůdy. A havěti, ať už nepřátelské či jen neutrální, jsme se tentokrát dočkali opravdu vrchovatě.

Expresní zásilka: Tahle vesmírná loď je pro nás dva malá, kámo!

O Robertu Fabianovi můžeme s určitostí říct několik věcí: je hvězdou české military sci-fi a má rád filmové vetřelce. V Expresní zásilce spojil oba tyto fakty dohromady a přetavil je v atmosférický boj o přežití na palubě vesmírné lodi s neznámou bestií. A vydavatelství Walker & Volf povolalo na tento lov do zbraně hned dva hlasy propůjčené lovcům mimozemských šmejdů: Tomáše Mařase a Jitku Moučkovou.

Svět Red Dragonu

Tento článek má za úkol představit vám hru Red Dragon. Podnikneme krátký výlet do historie, nováčkům vysvětlíme její princip a v neposlední řadě poskytneme důkazy, proč by si zrovna tato hra měla zasloužit vaši pozornost. Už jen za to, že jste nyní zde a čtete tyto řádky, vám mnohokrát děkujeme. Budeme samozřejmě velmi potěšeni, pokud k informacím zde publikovaným přidáte i vlastní osobní zkušenost a vytvoříte si svůj gubernát v této jedinečné online strategické hře z fantasy prostředí.

Imperium Bohemorum – Müller Ondřej (ed.)

Na podzim minulého roku vydalo nakladatelství Albatros v edici Albatros plus sbírku „Imperium Bohemorum“ s podtitulem „Fantastické dějiny zemí Koruny české“. Masivní reprezentativní hardback – to je první dojem při spatření knihy. Kvalitní tisk, ilustrace a grafická úprava zaujmou při detailnějším zkoumání. Co se nabízí ke čtení? Desítka povídek z paralelních historií i vzdálené budoucnosti a vysoce zajímavý doslov.

Ragnarok On-line

Je to už nějakou dobu, kdy jsem zde psal o on-line hře Runescape. Celkem překvapivě se ještě teď u článku objevují různorodé komentáře. Asi tak před měsícem a půl jsem si při volné chvíli řekl, že bych si mohl po dlouhé době zahrát něco přes internet, porozhlédl se a načal pro mě novou hru. Ragnarok.

Crew2 č.6 – recenze časopisu

Den se s dnem sešel, měsíc s měsícem taktéž, proto se nemůžeme divit, že vydavatelství CREW vypustilo do ulic nové číslo komiksového magazínu stejnojmenného názvu. „Šestka“ je první číslo druhého ročníku (samozřejmě po restartu) a přináší ukázku letošní koncepce obsahu. A jestli se první číslo roku 2004 povedlo? Posuďte sami…

1 2