Příběhy ze Zeměmoří – Le Guin Ursula K.

Nakladatelství Triton vydalo „Příběhy ze Zeměmoří“ U. K. Le Guinové, čímž navázalo na počin nakladatelství AF 167, které kdysi vydalo původní trilogii (Čatoděj Zeměmoří, Hrobky Atuánu, Nejvzdálenější pobřeží) a posléze i „závěrečný“ čtvrtý díl cyklu (Tehanu). Tritonem vydané povídky celý cyklus doplňují a lze předpokládat, že v dohledné době dojde i k reedici původního cyklu. Sbírka však neobsahuje jen povídky, ale i základní údaje o Zeměmoří a řadu dalších informací.

Velká kniha Zeměmoří 2

  • Autor:
  • Nakladatelství: Argo/Triton
  • Cena: 848 Kč
  • ISBN: 978-80-7684-191-8
  • Vyšlo: 11. 7. 2023

Po více než padesáti letech, které uplynuly od vydání nestárnoucího, stále milovaného Čaroděje Zeměmoří, přichází souhrnné vydání všech příběhů slavného Zeměmořského cyklu, obohacené o více než dvacet překrásných ilustrací Mikuláše Podprockého,……

Číst více

Dary – Le Guin Ursula K.

První kniha Kronik Západního pobřeží je napsána se vším mistrovstvím, jaké je možné od Ursuly Le Guinové očekávat. Autorka nám předkládá jednoduchý příběh, který vypráví se stejnou lehkostí jako příběhy ze Zeměmoří. S popisy se tradičně příliš nezatěžuje a psychiku jednotlivých hrdinů zachycuje velmi elegantně v průběhu samotného dění. Styl Le Guinové je stručný a přímý, takže knihou proplujete, ani nebudete vědět jak.

Příběhy ze Zeměmoří

  • Autor:
  • Nakladatelství: Triton
  • Cena: 189 Kč
  • ISBN: 80-7254-276-1
  • Vyšlo: 10. 3. 2003

Přestože román Tehanu nesl podtitul Poslední kniha Zeměmoří, jeho autorka, světoznámá Ursula K. LeGuin (1929), po deseti letech zjistila, že z podmanivého světa Zeměmoří, který kdysi stvořila, na ni volají nové……

Číst více

Kroniky Západního pobřeží

Dary, Hlasy a Síly. Tři volně navazující romány ve velkolepém vydání s pevnou vazbou potěší mnohé fanoušky legendární autorky Ursuly K. Le Guinové. Příběhy o dospívání v nepřátelském prostředí chytnou za srdce nejednoho čtenáře young adult žánru, ale osloví i náročnější konzumenty.

Čtenáři čtenářům: knižní tipy I

Čtenáři čtenářům: knižní tipy I

Vánoční soutěž skončila, ceny pro výherce jsou buď na místě určení, nebo ještě v rukou České pošty, a je nejvyšší čas podělit se o vaše knižní tipy. Sešlo se jich víc než dost, a proto jsme doporučené tituly rozdělili do několika článků. Dnes přicházíme s první částí. Takže se bez dalšího zdržování pojďme podívat, jaké zapomenuté klenoty jste doporučili!

Rozhovor se Susannou Clarkovou

V květnové Pevnosti jste si mohli přečíst část rozhovoru, který v kompletní podobě uveřejňujeme zde na Fantasy Planet. Susanna Clarková se svým debutovým románem Jonathan Strange & pan Norrell boduje i u českých čtenářů. Sama autorka je neméně zajímavou osobností jako postavy, kterým vdechla ve svém románu život.

1 2