Publicistická soutěž Gandalfovo brko a Sauronovo péro

Publicistická soutěž Gandalfovo brko a Sauronovo péro

Gandalfovo brko™ je cenou pro fantastickou publicistiku. Autoři fantastiky mají cen a soutěží, jimiž mohou poměřovat své kvality, spoustu. Ne tak publicisté. Možná i to je důvod, proč má česká publicistika zabývající se právě fantastikou ne zrovna vysokou úroveň. Jenže! Když nemají soudnost kritici, recenzenti, publicisté a jejich vydavatelé, jak potom můžeme chtít, aby měli soudnost samotní spisovatelé? A jak se v tom všem mají vyznat nešťastní čtenáři?

Gandalfovo brko i Sauronovo péro už znají své vítěze!

Gandalfovo brko i Sauronovo péro už znají své vítěze!

Trvalo to sice dlouho, ba předlouho, ale v březnu vyhlášená publicistická soutěž o Gandalfovo brko už zná svého vítěze. Stejně jako zná svého nositele Sauronovo péro, anticena pro prznitele české fantastiky a fantastické publicistiky v loňském roce. Slavnostní vyhlášení obou cen se uskuteční v sobotu 24. září v Malém sále Ústřední knihovny v Praze během Coniáše 2011. Seznamte se s nominacemi.

CONiáš již popáté …a je to v kotli (PR)

CONiáš již popáté …a je to v kotli (PR)

Již popáté se Městská knihovna v Praze odhodlala připravit pro fanoušky scifi a fantasy jednodenní con. Loni jsme do říše knih vletěli na dračích křídlech, letos použijeme teleporty a jiné kouzelné cesty. Tématem je totiž magie ve všech svých podobách. Zapište si proto do kalendáře sobotu 24. září a přijďte na CONiáše