Puls nekonečna - Ivan Adamovič (ed.)

Puls nekonečna – Ivan Adamovič (ed.)

Kniha s podtitulem Kronika české science fiction 2 (první díl: Vládcové vesmíru) obsahuje díla časově vymezená od Vladimíra Babuly k Alexandru Kramerovi. Příběhy tedy pocházející částečně z onoho neslavného období, kdy se autoři často uchylovali ke scifi, aby v ní skryli narážky na panující komunistický režim. V knize však najdete i čistou scifi psanou takřka dobrodružným stylem. Ale podívejme se na sborník poněkud podrobněji.

Pozvánka na křest Pulsu nekonečna

Srdečně zveme na křest antologie Ivana Adamoviče Puls nekonečna, která se odehraje 8. 12. od 16 hodin v knihkupectví a kavárně Fantazie (Tylovo náměstí 1, Praha). Kniha navazuje na úspěšný sborník Vládcové vesmíru……

Puls nekonečna

Puls nekonečna

  • Autor:
  • Nakladatelství: Albatros
  • Cena: 399 Kč
  • ISBN: 978-80-259-0096-3
  • Vyšlo: 30. 11. 2011

Antologie navazuje na úspěšný svazek Vládcové vesmíru (Kronika české science fiction od Svatopluka Čecha po Jana Weisse) z roku 2010. Druhý svazek komplexně mapuje českou sci-fi povídku od poválečného období až do……

Číst více
Antologie: Proč je máme rádi a co si od nich slibujeme?

Antologie: Proč je máme rádi a co si od nich slibujeme?

Slovníková definice lakonicky říká, že pojmem antologie rozumíme výbor z díla více autorů. Zdá se vám to vágní? Mně taky. Podívejme se proto žánrovým antologiím na zoubek trochu podrobněji ve snaze pochopit jejich popularitu i roli, kterou sehrávají (respektive by měly sehrávat) v životě svébytného živočišného druhu, zvaného čtenář. Zkraje ovšem musím dodat, že následující řádky budou laděny spíše subjektivně jako pilotní referát otevírající diskusní pole, a proto si taky nečiní nárok na úplnost. Záměrně volím příklady těch antologií, které jsem četl nebo alespoň zevrubně prolistoval.

Ceny Akademie SFFH za rok 2011

Ceny Akademie SFFH za rok 2011

Včerejší sobotní odpoledne se neslo také v duchu předávání Cen akademie SFFH za rok 2011. Byli jsme samozřejmě při tom, takže vám přinášíme výsledky. Všem vítězům gratulujeme.