Druhá reportáž z Festivalu fantazie 2010

Přes 1550 pořadů, přes šest set lidí každý den, přes 30 stupňů ve stínu, letošní jubilejní patnáctý ročník Festivalu fantazie v Chotěboři se skutečně povedl. Dalo se na něm lidově řečeno vyblbnout a život neustával ani dlouho po půlnoci. Bojovali jste s píkou? Umíte Wushu? Já ano. A proč? Protože jsem byl na letošním FF.

Reportáž z Festivalu fantazie 2010

Druhý víkend letošního Festivalu fantazie byl ve znamení vedra, zajímavého, přednáškami a besedami nabitého literárního Avalconu a jiných linií, vedra, spousty zahraničních i domácích hostů, vedra, historicky prvního Sletu autorů fantastiky, vedra, slavnostního Večera fantazie, vedra a miniverze tradičného fotbalového turnaje O pohár fantastické ligy. O co všechno přišel ten, který se rozhodl potit radši doma, než v Chotěboři?

Festival fantazie 2012

Festival fantazie 2012

Chuchvalce nedělní ranní mlhy se líně válí po rosou skrápěné zemi. Hodinky ukazují pět hodin ráno. Chotěboř tone v těžkém, ospalém tichu. Jen několik postav naruší nehybnost celé scenerie. Potulujeme se po okolí a mluvíme. Udržujeme se tak vzhůru, abychom neusnuli tam, kde právě stojíme. Za mnou je neutuchající smršť lidí, informací, zábavy, nadšení, radosti, potu, slz, mužů, žen, psů, zbraní, videoher, deskových her, piva a Festival fantazie. V živé paměti se mi mísí historie s přítomností do jediného slitého momentu.

Reportáž z Festivalu fantazie 2011

Reportáž z Festivalu fantazie 2011

Na Fantasy Planet se už objevily reportáže mých kolegů, kteří byli na FF poprvé. Možná si ještě pamatujete, jak zhruba před rokem vyšla moje první reportáž z festivalu, která byla také plná nadšení, úžasu a snahy stihnout toho co nejvíc. Letos jsem naplno pochopil, jakým vývojem může fanoušek projít. Moji drazí redakční kolegové psali o tom, jak strávili FF na přednáškách, a já jej strávil v hospodě.

Reportáž z Festivalu fantazie Speciál

Reportáž z Festivalu fantazie Speciál

Listy zežloutly a opadly, což mnohým fanouškům napovědělo, že se blíží Festival fantazie Speciál. Pro tento rok získal hororový nádech a ten, kdo dorazil, rozhodně nelitoval. Sice se nebojovalo s píkou ani neskákalo wushu jako v létě, ale o to více se člověk mohl rozvalit v teplé místnosti, poslouchat přednášky a cpát se toasty.

Reportáž z Bloody XMas Festu

Reportáž z Bloody XMas Festu

Letošní chotěbořský podzim přinesl nejen klasický Festival fantazie Speciál, ale také méně tradiční, rozhodně však stejně zajímavý Bloody XMas Fest. Většina návštěvníků akce si možná neuvědomovala, že se jednalo o dvě samostatné akce, ale to festival, který si doslova vydupal Marek Dobeš, nijak nesnižuje. Doufejme, že se s BXM nesetkáváme naposledy. Nyní však k samotné akci..

Reportáž: IstroCON 2010 a Comics Salón 2010

Reportáž: IstroCON 2010 a Comics Salón 2010

Istý Herakleitos z Efezu raz povedal: „Nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky.“ Ten chlapík to vtedy určite myslel dosť filozoficky a ak by žil v terajšej dobe, zaiste by svoj výrok zmenil. Nenavštíviš dvakrát rovnaký IstroCon – tak znie správne Vaša veta, pán Herakleitos!

Novinky a hosté Festivalu fantazie 2010 (PR)

Festival fantazie opět pro své návštěvník připravil řadu novinek. Mezi nimi letos bude třeba rozšíření herny, skutečný párek v rohlíku, nové programové linie, hlídání dětí, … Kromě toho se můžete těšit na setkání s mnoha zahraničními i domácími hosty. Navíc se letos chystá novinka – 1. Slet autorů fantastiky s hromadnou autogramiádou spisovatelů, přednáškami, besedami a dalším. Co všechno vás čeká v Chotěboři již za pár dní (1. – 11. 7. 2010)?

Na conu po osmi letech (reportáž z Pragoconu ´10)

Všechno to vlastně začalo, když jsem podlehla davovému šílenství a založila si facebookový profil. Asi tak ve chvíli, kdy jsem vyplňovala status „Ve dvou umíme předvést až 10 plameňáků“, mi padlo do oka, že některý z mých přátel se zúčastní Pragoconu 2010. Váhala jsem. Přeci jen naposled jsem na conu byla na začátku mých vysokoškolských studií a teď, když bych měla pomalu začít sepisovat disertační práci, už jsem si nebyla jistá, jestli mě to bude vůbec ještě bavit.

1 2