Rozhovor s Martinem D. Antonínem

Po dlouhé odmlce vydal Martin D(arion). Antonín svoji třetí knihu. A je to rovnou první díl trilogie. O knize samotné si můžete přečíst na mnoha jiných místech, ale sám autor, ač známý, přesto zůstává krapet zahalen rouškou tajemství – víme o něm první poslední, ale co z toho je jenom „jeho život“ a co z toho „jeho šílenství?“

Rozhovor s Martinem D. Antonínem (PR)

Již za necelých čtrnáct dní se v Městské knihovně v Praze uskuteční další z tradičních malých conů, tentokrát tématicky zaměřený na mladší českou autorskou generaci, která vyrostla pod pečlivým dohledem nakladatelství Straky na Vrbě. Přesný program Conu na vrbě, který proběhne v pátek 9.4. od 15:00 hodin, vám prozradíme příští týden, už teď však máme malou vějičku.

Rozhovor s Michaelem Broncem aneb Bloudění knižními končinami od vydavatele ke spisovateli a zpět – část první

Některé věci trvají proklatě dlouho. Zářným příkladem je tenhle dlouhý rozhovor s Michaelem Broncem, mužem, který stojí za vydavatelstvím Straky na vrbě, autorem prozatím tří dílů Tří kapitánů, šermířem a vůbec mužem mnoha řemesel. Proto jsme rádi, že po opravdu dlouhé době blížící se dvěma rokům vám tenhle rozhovor konečně můžeme nabídnout, i když zdaleka ještě není u konce. Nahlédnete do páně Broncovy nakladatelské duše i do běhu jeho řemesla.

Velký rozhovor s Leošem Kyšou a Borisem Hokrem nejen o antologii Ve stínu magie – Část druhá

Ve druhé části rozhovoru s editory Leošem Kyšou a Borisem Hokrem se konečně dostaneme i k jejich novinkové antologii Ve stínu magie.
Také se dozvíte co vlastně dělá ve skutečnosti editor, kdo je jejich oblíbeným otlounkánkem a proč byla třetí antologie raději jejich poslední.
A opět nechybí kočky, Oldřich Nový a hodně nekorektní humor!

Rozhovor s Tomášem Němcem (PR)

Série akčních příběhů ze světa agenta JFK postupně narůstá do obří mozaiky bitev, krutých soubojů i zákulisních intrik. Na pozadí příběhů z jednotlivých misí se stále silněji vynořují varovné signály, které znamenají jen jedno: to, co dosud prožil John F. Kovář, jakkoli byly jeho výpravy do jiných světů nebezpečné, byl vlastně jen začátek. Jak dnes již proslulý agent z „našeho“ světa obstojí v dalším kole proti mocným nepřátelským silám, nám v „ledové“ misi Chladná hra zprostředkuje Tomáš Němec.

Únorová Pevnost opět na stáncích (PR)

Měsíc s měsícem se sešel a stejně neodvratně jako sníh a zima dorazilo i nové číslo Pevnosti, tentokrát věnované Alexandrovi Makedonskému. Najdete v něm nejen recenzi Stoneova velkofilmu, ale také Alexandrův velký historický portrét, zajímavosti a mýty, které se kolem něj nabalily, a také rozbor neznámých bitev. Nebude chybět reportáž z Tolkienconu a jako vždy várka literárních a filmových novinek.