Síla se konečně probudila!

Síla se konečně probudila!

Je naprosto lhostejné, jste-li fanoušek Star Wars nebo šampion v pojídání špaget, premiéra nového dílu slavné ságy a mediální kolotoč kolem ní prostě nemohly ujít nikomu. No a protože právě teď jsou dojmy nejčerstvější, i my se samozřejmě musíme připojit svou troškou do mlýna…

Čtenářská povídka: Petr Kubát – Prázdnota

Po nějaké době se na naše stránky opět vrací Petr Kubát a čeká vás jeho další cyberpunková povídka. Možná si ještě vzpomenete na jeho první povídku s Pat Takeshitou…
Rebecca, známá undergroundová rockergirl, je už unavená neustálým nočním pátráním po Pat Takeshitě. Po jednom z koncertů jí však čeká další probděná noc, kterou musí strávit vymetáním večírků a pochybných podniků ve snaze najít svou ztracenou přítelkyni. Naštěstí na to není sama, pomáhá jí patnáctiletý baskytarista Taku. Ptáte se, proč se na to celé radši nevykašle? Zřejmě to má co dělat s magickým slovem začínajícím na L.

Čtenářská povídka: Básník

Po delší době tu máme zase čtenářskou povídku. Tentokrát za ni děkujeme Štěpánu Sejbalovi!
Štěpán nás vezeme do postapo světa, kde stále stojí Praha i Brno a kde – k velkému překvapení všech – stále může být slovo mocnější než zbraně. Akce, humor a zajímavá pointa, to vše na vás čeká v Básníkovi.

Čtenářská povídka: Petr Kubát – Síťařka I. část

Po delším čase tu máme opět čtenářskou povídku – tentokrát je autorem Petr Kubát.
Podíváme se do Tokia kdesi v dystopické budoucnosti. Hlavní hrdinkou je Pat Takeshita , nadaná hackerka, která se spolu se svým parťákem Charliem snaží přežívat drsnou realitu všedních dnů v japonské metropoli. Potom, co zkazí svůj poslední kšeft, ji její hlavní zaměstnavatel -Yakuza, nabídne možnost vydělat si slušný balík. Jak se ale brzy ukáže, ne vše jde vždy podle plánu.
A protože je text pořádně dlouhý, rozhodli jsme se povídku rozdělit na dvě části. Každopádně – pokud máte rádi akční cyberpunk, pak si čtení opravdu užijete.

Podpořte knižní novinku: Jaká bude slovanská bohyně jara v lidském těle?

Rozhodli jsme se podpořit vznik knihy autorky Leandry Sold, a tak Vám přinášíme tiskovou zprávu o její novince. Podpoříte ji?

Nejdřív na pěst, později se srovná a tu ránu vám vrátí.
Toužíte po útěku z reality? Přečtěte si fantasy příběh, který vás pohltí natolik, že všechny běžné problémy zmizí z dohledu. Tajuplná kniha, plná možného i nemožného, o tom, že svůj osud si všichni vybíráme sami. Dystopický příběh s prvky slovanské mytologie, okořeněný špetkou romantiky, to je Královna květin, paní jara, nová kniha autorky Leandry Sold. Kniha, která vyjde jen pokud se ji VY – fandové fantasy, rozhodnete podpořit, a že JE o co stát.

Robert Jordan: Koruna z mečů (Kolo času 7)

Robert Jordan: Koruna z mečů (Kolo času 7)

Vlna veder, která sužuje kontinet, možná již brzy skončí – záležet bude na tom, jestli artefakt ter’angrial dokáže nastolit přirozené počasí. Zároveň se začínají shromažďovat ženy, které oplývají magickým nadáním, a je jedno, zda-li jsou to hledačky větru, příslušnice Mořského národa či ty, jejichž totožnost je zatím zahalena tajemstvím…

Leviatan se probouzí

Leviatan se probouzí

James S. A. Corey je pseudonym užívaný autorskou dvojicí Daniel Abraham a Ty Franck. Ti nám nyní přináší první knihu z trilogie Expanze, Leviatan se probouzí. V roce 2012 byla nominována na cenu Hugo a Locus. Space opera klasického pojetí, v níž se posádka malé těžařské lodi dostane díky objevu opuštěného vesmírného plavidla do středu zájmů mnoha různých skupin v lidmi kolonizované Sluneční soustavě stojící na pokraji revolty vzdálených planet vůči pozemské nadvládě.

Milion Sluncí – Beth Revisová

Milion Sluncí – Beth Revisová

V Milionu sluncí se vracíme na palubu vesmírné lodi Universum, která nekonečným prostorem míří vstříc nové planetě a novému životu. Ale jak už víme z prvního dílu, něco není tak úplně v pořádku. Na lodi je to samé tajemství a samý klam. Zvládne mladý Syn velet celé lodi? A je ještě vůbec naděje, že někdy přistanou?

Zbyněk K. Holub: Zpívající meč: Čajový drak a kočičí démon

Zbyněk K. Holub: Zpívající meč: Čajový drak a kočičí démon

Pradávné proroctví se naplňuje. Ve Zlatém lese, domově Malého lidu, se schyluje ke střetu s obávaným nepřítelem. V sázce je budoucnost celého národa. Co spojuje žebračku s obávanou skřítčí vládkyní, kuchaře a čajovnici, kata a nájemného vraha? Osudy neobvyklých hrdinů se proplétají v příběhu přátelství, odvahy, oddanosti a tajemné čajové magie. Ponořte se do světa skřítků a poslyšte píseň Zpívajícího meče…

1 2 3 4