Stará Anglie v zajetí kouzel

Stará Anglie v zajetí kouzel

„Harry Potter pro dospělé!“ znělo ze všech koutů knihkupeckého světa. Blábol. Ne ona kniha, ale ta marketingově prodávající věta, kterou poprvé do světa začalo vypouštět nakladatelství Bloomsbury vydávající tento román (a také sérii o Harrym Potterovi!). Ale dost bylo Potterů.

Ztracena v dobré knize - Fforde Jasper

Ztracena v dobré knize – Fforde Jasper

Už jste se někdy ztratili v dobré knize? Třeba tak, že jste přejeli cílovou stanici? Nebo jste četli do půl druhé do rána a měli jít v šest ráno na šichtu? Ale vstoupit fyzicky do knihy, dívat se přímo Kapuletovým do obýváku nebo s kapitánem van Tochem nabízet mlokům cetky? Středa Další dokáže přesně toto. Že to ale nemusí být jenom zábavné, už agentka literárně detektivního oddělení Speciálních operací pocítila.

Vidíme jen výjevy – V. (duben/květen)

Výjevy máme rádi a doufáme, že vy také. Dokonce, protože jsme optimisté, doufáme, že je mají rádi i nakladatelé. Nejen že se jedná o službu jejich počinům, ale navíc si mohou psát a povídat s mladými, inteligentními a krásnými lidmi, kteří je slušně (třeba ve tři ráno) a nenásilně (díky googlu vím, kde bydlíš a parkuješ) prosí o nějaké to vyjádření, případně kontakt na žádoucí osobu (ještě se můžeš zachránit, ale musíš udělat tohle…). Vlastně je udržujeme v pohotovosti a ve formě, že jo?