Svět tmy a světel

Série Amatérské povídky.
Dnešní povídka je sice v podstatě variací na známé téma, ale přesto své autorce ostudu neudělá. Publikaci na stránkách našeho magazínu si zaslouží minimálně kvůli netradičnímu zpracování a závěrečnému řešení dilematu hlavního hrdiny.

Bojíte se tmy?

Bojíte se tmy?

Každý na světě má z něčeho strach. Někoho děsí pavouci a havěť jim podobná. Někomu běhá mráz po zádech z mužných knírů a úzkých džínsů útlých hošíků. Někdo má hrůzu ze stříhání nehtů nebo starého schodiště na půdu, kde po nocích cosi štrachá a pohybuje nábytkem. Jiného burcují ze sna bouřky a údery hromů anebo ho tíží na prsou ze samotné tmy. Z moře trpělivě čekajících hrůz, na jejichž vlnách se postel pohupuje jako osamělý vor. Dnes to budou příběhy o tmě. Dnes se zkusíme bát.

Čtenářská povídka: Úděl učedníka

Úděl učedníka je příběhem Astrapiho, osamělého muže, poznamenaného přísnou výchovou svého Mistra. Jeho jediným úkolem, jemuž podřídil celý svůj život, je polapit největší z blesků, který kdy na Zemi udeřil. Se svým létajícím ostrovem pronásleduje bouře a doufá, že dosáhne vysněného cíle. Přes všechna nebezpečí se mu nakonec skutečně podaří úkol splnit. Ale ukáže se, že vše není tak, jak si myslel a svět se mu obrátí vzhůru nohama.

UKÁZKA: Jet - Procitnutí

UKÁZKA: Jet – Procitnutí

Máme pro vás ukázku z prvního dílu nové série Jet, kterou vydává nakladatelství Mystery Press ve spolupráci s Fantom Printem. V románu Procitnutí se českým čtenářům poprvé představuje nonkonformní hrdinka Maya, která je ale majitelkou kavárny na Trinidadu jen pár prvních řádek. Protože vzápětí si na ni došlápnou elitní zabijáci a podle toho, jak se jim Maya postaví, je jasné, že není vše, jak se zdá…

Proudy Želesa – 6. část

Postupovali jsme co nejtišeji k pavilonu lidí. Jerome dlaní stínil světlo baterky tak, že jsem téměř nic neviděl, a proto jsem ho následoval s dlaní na jeho pravém rameni. Minuli jsme galerii……

Proudy Želesa – 5. část

Železný prales, zkráceně též Želes, je divoký, opuštěný a neprostupný hvozd na březích řek Hodry a Cholše, který se vyznačuje dokonalým, a tudíž velmi nebezpečným splynutím fauny a flóry s kovy. Spisovatel Jiří Mazurek do tohoto prostředí zasadil román Želes, jehož volné (tedy určené i pro ty, kteří první díl nečetli) pokračování vychází v listopadu a prosinci rozdělené na šest částí exkluzivně na Fantasy Planet. Přejeme pěknou zábavu.

Proudy Želesa – 2. část

Železný prales, zkráceně též Želes, je divoký, opuštěný a neprostupný hvozd na březích řek Hodry a Cholše, který se vyznačuje dokonalým, a tudíž velmi nebezpečným splynutím fauny a flóry s kovy. Spisovatel Jiří Mazurek do tohoto prostředí zasadil román Želes, jehož volné (tedy určené i pro ty, kteří první díl nečetli) pokračování bude v listopadu a prosinci rozdělené na šest částí vycházet exkluzivně na Fantasy Planet. Přejeme pěknou zábavu.

1 2 3 5