Shannarovy magické elfeiny

Shannarovy magické elfeiny

  • Autor:
  • Nakladatelství: Classic
  • Cena: 239 Kč
  • ISBN: 80-85782-92-8
  • Vyšlo: 15. 2. 2016

Elfy ohrožuje starobylé zlo. Ellcrys – kouzelný strom stvořený dávno zapomenutou magií elfů umírá a pomalu ztrácí svou magickou moc. Zároveň slábne kouzelná Hráz, zabraňující hordám pomstychtivých démonů napadnout lidské bytosti.……

Číst více
Seriálové fantasy novinky

Seriálové fantasy novinky

Leden, jakožto počátek roku, s sebou obvykle přináší spoustu nových věcí. Nová legitka do posilovny, nové zaměstnání, nová rozptýlení. Ve stejném duchu to vedou i tvůrci naší zábavy, a tak se v lednu můžeme těšit na nejednu seriálovou novinku. O sci-fi už jsme se zmínili, teď je čas se podívat, na co se můžou těšit fanoušci fantasy.

Historie moderní fantasy #4: 1977-1979

Dnes se v našem přehledu konečně dostáváme k dokončení 70. let, kdy se fantasy ještě více komercionalizovala a začala se s přehledem a čím dál častěji dostávat na seznamy bestsellerů. Tento vývoj sebou však přinesl i záporné stránky, především v otázkách autorské invence a originality. I přesto lze valnou většinu prací této dekády zařadit mezi klasická díla právem a nejen pro jejich významný úspěch, nehledě na to, že cílem tohoto článku je zpravidla doporučovat díla vhodná k přečtení.