Thor: Vikingové

Thor: Vikingové

Když se nad kiny České republiky stáhla mračna a blesk rozrazil dveře sálů, aby přivítal na plátnech Thora, těšil sem se. Po zhlédnutí jsem byl nadšen fantasy superhrdinskou pohádkou. Moc pěkná práce. Pak se zahřmělo po druhé a blesk tentokrát vtrhl do knihkupectví, ale měl rudou barvu a přinesl komiks Thor – Vikingové.

Thor - Vikingové

Thor – Vikingové

  • Autor:
  • Nakladatelství: Crew
  • Cena: 349 Kč
  • Vyšlo: 5. 5. 2011

Někdy i bůh hromu narazí na protivníky, na které prostě nestačí. Třeba na nemrtvé vikingy, kteří po tisíci letech putování přistáli na Manhattanu a začali s drancováním. Aby měl šanci, musí dát……

Číst více
Seriálový seriál: Vikingové

Seriálový seriál: Vikingové

Seriál Řím z roku 2005 se stal v mnoha ohledech milníkem televizní seriálové tvorby a mimo jiné znovu nakopl zájem o historická témata ve filmové, resp. seriálové tvorbě. Zanedlouho na Řím navázal Spartacus, televizní diváci se mohli podívat také do doby renesance díky úspěšným seriálům Tudorovci nebo Borgiové. Poněkud stranou stálo z pohledu příznivců fantasy období středověku, na něž dala vzpomenout snad jen Hra o trůny. V letošním roce však byl tento deficit napraven, a to v podobě velice zajímavého seriálu s názvem Vikingové.

Čtenářská povídka: Souboj stvůr

A je tu zase – redakční démon a vlastně už nedílná součást fantasyplaneťáckého týmu.
Murdoc Jednoruký se vrací na místo činu, aby potěšil čtenáře povídkou, která je dle jeho slov “severský masakr míchnutý s mytologií”.

Ukázka: Útesy křiku (4. kapitola)

Po dlouhém čekání konečně vychází nový román Jaroslava Mosteckého. Potěší všechny milovníky dobré hrdinské fantasy, zvláště pak všechny, kteří si oblíbili jeho vikingskou trilogii Vlčí věk. Útesy křiku je samostatný román ze známého severského prostředí. Zde máte k dispozici ukázku.