Transmetropolitan 2 – Život je pes

Máte rádi lidi? Baví vás život? Nebo jste již unaveni současnou situací a máte chuť někam vypadnout? Pokud zkusíte nový komiks Transmetropolitan, zjistíte, že současná politická krize není zase až tak moc špatná a celkově je prostě život jeden velký, slintající a ošklivý pes.

Transmetropolitan 2 - Život je pes

Transmetropolitan 2 – Život je pes

  • Autor:
  • Nakladatelství: BB/art + Crew
  • Cena: 399 Kč
  • Vyšlo: 19. 4. 2010

Zuřivý reportér Spider Jerusalem pokračuje v průzkumu světa budoucnosti. Při svém putování narazí na komunitu lidí, poskládaných z miniaturních strojů, setká se s rozmrazenými nešťastníky z našich časů a zavítá i do historických rezervací, kde……

Číst více
Transmetropolitan 7: Všechno, nebo nic

Transmetropolitan 7: Všechno, nebo nic

Prezident neomylně vládne Americe, pravidelně masturbuje do státní vlajky a nyní s tužkou a papírem hledá, co vyškrtnout z ústavy. Vyčerpaný novinář Spider Jerusalem sbírá střípky svého světa a dává dohromady poslední šturm vůči nenáviděnému sokovi. Warren Ellis začal chystat půdu pro další drama.

10 nejlepších komiksů roku 2010

10 nejlepších komiksů roku 2010

Bilancovaní uplynulého roku se samozřejmě neobejde bez komiksů. Do závěrečného hodnocení se dostaly především mainstreamové tituly, které za velkou louží vycházely před několika lety, ale máme zde i čerstvé a dokonce i ne-tak-úplně mainstreamové kousky. Krátké resumé si neodpustíme ani v oblasti zahraničních komiksů. Vzhledem k odlišnosti vybraných titulů jednotlivým dílům nebudou přirazena pořadová čísla.

Rok 2009 očima redakce (1/2)

Jaký byl rok 2009 ve fantastice? Své tipy na nej knížky loňského roku vám prozradí redaktoři FP, na závěr nebude chybět ani důkladné ohlédnutí za domácí dobrodružnou fantastikou. Zítra se těšte na dokončení, přičemž vás mimo jiné čeká i návrat do minulosti a dvě perličky.

Komiksové novinky pro rok 2004 – část první

…aneb doufáme, že se sliby nesplní až o Vánocích! Úžasné! Komiksová vydavatelství ohlásila tolik komiksů chystaných pro letošní rok, že se z toho může jednomu zatočit hlava. A právě proto, aby se tomu předešlo, pro Vás máme článek mapující valnou většinu ohlášených dílek. Doufáme, že si každý vybere ten svůj komiks, na který bude dychtivě čekat. Otázkou však zůstává, kolik nových počinů se dočká realizace…

Banda 1: Karty jsou rozdaný

Banda 1: Karty jsou rozdaný

V roce 1986 zformuloval komiksový guru Alan Moore naprosto zásadní otázku: Kdo bude střežit strážce? Superhrdinové jsou tu od toho, aby chránili klidný spánek lidstva – co jim ale brání, aby podlehli vábení moci? Lze se spolehnout jen na morální profil? Platí automaticky, že každý superhrdina je Captain America? Jedním z těch, kdo na tento klíčový problém nabídli odpověď, je další žánrový klasik Garth Ennis. Leccos naznačil už Hitman a naplno problém superhrdinů řeší Ennisův nejnovější zářez, Banda.

1 2