Ú.P.V.O. 7 a 8 v edici Na přání

Úřad paranormalního výzkumu a obrany potřebuje vaši pomoc. Jinými slovy, Comics Centrum opět přichází s komiksem, kde o vydání rozhodnou sami čtenáři. Tentokrát obojživelný agent servíruje lahůdku v podobě svého minulého života ve viktoriánských kulisách a osmý díl legendárního komiksu je detektivkou, která ukáže nejen zločiny, ale i bezradnost v řadách agentů!

V edici Na přání vyjde Goon 5: Zvrhlé choutky

V edici Na přání vyjde Goon 5: Zvrhlé choutky

Nekorektní, humorný a mistrovsky nakreslený komiks Goon výtvarníka Erica Powella nabírá každým svým dalším dílem na nápaditosti vyprávění i genialitě kresby. Komiks „Goon 5: Zvrhlé choutky“ vyjde ale jen v případě, když si jej předem objedná dostatečný počet zájemců, protože tento další titul Comics Centra vychází v edici „Na přání“.

Vějíř 4

Vějíř 4

Na letošním Animefestu v Brně se křtil již čtvrtý Vějíř – sborník české mangy, vydávaný nakladatelstvím Kobuta. Je proto nejvyšší čas zjistit, zda se pod obálkou, na níž je ne právě přívětivě vyhlížející žena s vějířem v ruce a ptačími křídly, skrývá o poznání přívětivější obsah, nebo zda bude čtení letošního Vějíře oním „guilty pleasure“, kterého se budete dopouštět pouze tak, aby nikdo nic neviděl.

Zaklínač I - Poslední přání

Zaklínač I – Poslední přání

  • Autor:
  • Nakladatelství: Leonardo
  • Cena: 275 Kč
  • Vyšlo: 12. 1. 2007

Zase se nám podařilo sehnat pár kusů vysoce nedostatkového titulu. * Zaklínač – Ošlehaný muž bez věku, jehož bílé vlasy nejsou znakem stáří, ale mutace, kterou musel podstoupit. Placený i dobrovolný likvidátor……

Číst více

Historie moderní fantasy #4: 1977-1979

Dnes se v našem přehledu konečně dostáváme k dokončení 70. let, kdy se fantasy ještě více komercionalizovala a začala se s přehledem a čím dál častěji dostávat na seznamy bestsellerů. Tento vývoj sebou však přinesl i záporné stránky, především v otázkách autorské invence a originality. I přesto lze valnou většinu prací této dekády zařadit mezi klasická díla právem a nejen pro jejich významný úspěch, nehledě na to, že cílem tohoto článku je zpravidla doporučovat díla vhodná k přečtení.

Legendy z Warcraftu potřetí: Pomsta, kouzlo lovu a sváteční zázraky

Ve světě Warcraftu umírá každý den mnoho bezejmenných hrdinů. Zabiti bandity, nájezdníky, rozsápáni dravou zvěří nebo hnáni touhou po pomstě končí své životy bez toho, aby získali byť jen špetku slávy. Jsou ovšem i tací jejichž jména znají všichni široko daleko – ale stát se legendou vyžaduje mnoho snahy a udatných skutků.

Kód Mýtina: LitRPG po česku

Žánr LitRPG se v Čechách pomalu, ale jistě zabydluje a získává silnou čtenářskou základnu. Kód Mýtina je odpovědí na zahraniční překladová LitRPGčka a přináší nejen české reálie, ale v několika aspektech také svěží vítr do tohoto žánru.

1 2 3 8