UKÁZKA: Drak bere vše

UKÁZKA: Drak bere vše

Nakladatelství Mytago vydává dlouho očekávaný román spisovatelky Haniny Veselé, *Drak bere vše* – opulentní dílo, využívající kulis českého herního světa Asterion, s ambicemi oslovit nejen hráče dračího doupěte a pařany RPGéček, ale i milovníky kvalitní fantasy. V této dark fantasy jde přátelství ruku v ruce se zradou, láska znamená slabost a pomsta má lahodnou chuť. Temný příběh je obsazen množstvím charismatických postav a ne u všech je jisté, že se dožijí jeho konce.

Ukázka z knihy Strážcové Varadínu

Krátce před vydáním je jedna z nejočekávanějších knížek letošního roku – první díl cyklu Dobrodružství kapitána Báthoryho od Ďura Červenáka, nazvaný Strážcové Varadínu. Křtít se bude na brněnském Fénixconu a v obchodech by se měla objevit 10.12. Nechte se k možnému vánočnímu dárku inspirovat ukázkou…

Ukázka: Útesy křiku (4. kapitola)

Po dlouhém čekání konečně vychází nový román Jaroslava Mosteckého. Potěší všechny milovníky dobré hrdinské fantasy, zvláště pak všechny, kteří si oblíbili jeho vikingskou trilogii Vlčí věk. Útesy křiku je samostatný román ze známého severského prostředí. Zde máte k dispozici ukázku.

Dračí křtiny

Dračí křtiny

Ve čtvrtek 21.1.2016 hostila pražská kavárna Velvet Café Bar pozoruhodný literární večírek. Autorka Hanina Veselá představila svojí nejnovější knihu Drak bere vše.

James Barclay: Dítě Noci (Kroniky Havranů 3)

James Barclay: Dítě Noci (Kroniky Havranů 3)

Na Balaiu se snáší jedna přírodní katastrofa za druhou. Na vině je malá Lyanna, která neovládá své probouzející se magické síly. Stává se Dítětem Noci, které je schopno zničit celý svět. Dívenka tak nemůže ujít pozornosti představitelů všech magických univerzit. Někteří ji chtějí ovládnout, jiní zabít. Začíná souboj o to, kdo se k Lyanně dostane nejdřív. A proti všem stojí Havrani, kteří se po letech musí zase sejít a bojovat bok po boku. Jejich jedinou motivací je záchrana dívenky, která je dcerou dvou z nich.

Anketa k 75. výročí vydání Hobita

Anketa k 75. výročí vydání Hobita

21. září 1937 vyšel Hobit – knížka, která okouzlila celý svět. Nechme teď stranou filmovou adaptaci a pojďme se zeptat redaktorů FP i známých tváří naší fantastiky na jejich vztah k tomuto kultovnímu příběhu. Napište nám do komentáře i ten svůj…

Války budoucnosti: Kdo s(ežere) koho?!

Války budoucnosti: Kdo s(ežere) koho?!

Testosteronové orgie a zbraňový fetiš, kterému slečny nikdy neporozumí? Samozřejmě. Ale taky odvaha a étos cti a povinnosti, který se vám bude sakra hodit, až invaze šmejdů z vesmíru přijde sežrat vaši planetu. Válečná sci-fi ve všech svých krvavých filmových inkarnacích!

Martin Fajkus (ed.): Temné časy

Martin Fajkus (ed.): Temné časy

Temná fantasy může být mnohem rozmanitější, než si vůbec čtenář dokáže představit,
takže povídky uvedené v této knize je lépe označit jako temnou fantastiku. Nečekejte
tedy žádné udatné rytíře v zářících zbrojích, kteří zachraňují panny v nesnázích jen
pro pocit z dobře vykonané práce. A už vůbec ne něco jako happyend. Hrdinové
následujících příběhů jsou obvykle rádi, když se jim podaří přežít další den bez
toho, že by je někdo bodl do zad či zavedl do smrtící pasti. A aby se to nestalo,
musí být pořádně tvrdí a drsní nejen k sobě, ale hlavně k ostatním. Laskavý čtenář
sám posoudí, jak se s tímto zadáním popasovali autoři Bill King, Martin D. Antonín,
Lucie a Petra Lukačovičovy, Rastislaw Weber, Petr Schink, Jan Galeta, Míla Linc a
dokonce také František Kotleta.

Proč mají princezny dlouhé vlasy (3)

V dnešní části máme na programu dvě věci. Za prvé: z antického Řecka se přesuneme do antického Říma a podíváme se, jakým „tvůrčím“ způsobem rozvinuli Římané původní řecké mýty. A za druhé: přesvědčíme se, že pohádky nejsou pro děti. Tedy, ehm, ty dnešní pohádky (učesané, zcenzurované, nalakované na růžovo) pro děti samozřejmě jsou. Ale ty původní příběhy? Však uvidíte.

1 2