Ukázka: Proměna

Nakladatelství Fantom Print přináší rozjezd nové ságy od spisovatelky Carol Bergové. Říkáte si, další sága o tom samém? Tentokrát ne, Proměna není žádná další “putovací” fantasy. Přečtěte si ukázku.

Ukázka z knihy Měsíční píseň

Nakladatelství Fantom Print na říjen připravuje Měsíční píseň, první díl cyklu Mercedes Thompsonová, který se nese v duchu v poslední době tolik oblíbených upířích románů. Na příští týden si pro vás připravujeme ještě tematický článek a v druhé polovině měsíce si o knížku na FP zasoutěžíme. Vychutnejte si pořádně dlouhou ukázku…

Alex Drescher: Jeden z devíti - Prolnutí, kniha druhá

Alex Drescher: Jeden z devíti – Prolnutí, kniha druhá

Někteří vstoupili do armády, aby za ně stát z veteránského fondu zaplatil
školné na vysoké. Jiní to viděli jako občanskou povinnost. Druhá afghánská
většinu z nich poslala domů v zinkové rakvi potažené vlajkou. Jindřich
Schlick se stal vojákem, protože v krizemi zbídačeném srdci Evropy neměl
jinou možnost. Chtěl jen přežít. Když to ale dokázal, v Prolnutí tím vyvolal
největší štvanici za posledních padesát let. Jeho touha se tím změnila jen
trochu – pořád chce přežít. A k tomu zjistit, kým se stal… Ukázka celé první kapitoly.

Rozbor “překladu” Kingovy knihy O PSANÍ

Letos obdržela anticenu SKŘIPEC za nejhorší překlad roku kniha Stephena Kinga O PSANÍ. Podrobný přehled všech nehorázností, kterých se překladatelka dopustila, naleznete v tomto článku překladatele Viktora Janiše. Článek jistě pomůže všem majitelům knihy, kteří se v ní marně snaží vyznat, ale také jasně dokazuje, co všechno ještě musíme od špatných překladatelů snášet.

Star Trek a my III: Na conech

V tomto článku bych vám chtěla přiblížit, jak vypadají programy Star Treku na českých conech. Od těch zahraničních se značně liší, ale nemyslím si, že by byly méně kvalitní. Český fanoušek Star Treku to nikdy neměl lehké a musel hlavně vyjít ze svých vlastních skromných zdrojů.

Je čas vyrazit na Eurocon!

Po celé republice, zvláště pak na nádražích, se objevily plakáty Euroconu, které dávají jasně najevo, že tahle akce už klepe na dveře. Přečtěte si poslední ochutnávku z programu a další zajímavosti a důležitá data (třeba jak dostat při cestě na Eurocon slevu na vlak).