Křest románu Daniela Tučky Umrlčí tanec (PR)

Křest románu Daniela Tučky Umrlčí tanec (PR)

Dne 21. března roku tohoto proběhne v prostředí slovutné literární kavárny Krakatit autogramiada Umrlčího tance! Umrlčí tanec jest knihou pěknou, plnou originelních persón a nečekaných dějových zvratů, taktéž jazykem slušným a umně tvarovaným oplývající, k potěše čtenářů našich nadějným spisovatelem panem Danielem Tučkou sepsanou.

Umrlčí tanec (PR)

Umrlčí tanec (PR)

Pradávná kletba obchází ulicemi, stírá hranice mezi minulostí, přivolává mrtvé a zapomenuté. Po dláždění zní dupot vojáků s mušketami a chřestot kostí. Ve stokách bublá hněv. Vlčí znamení opouští hrob. Krvelačný inkvizitor procitá ze staletého spánku. Kdo bude čelit smrti, když někdejších ochránců města zbyla jen hrstka?

Umrlčí tanec - Daniel Tučka

Umrlčí tanec – Daniel Tučka

Kráčí krajem. Oděna v kosti, oděna v slzy, v skřípot zubů a skřípání kol pohřebních vozíků. Vyzvala k tanci miliony a její stopa staletím je černá jako její jméno. Černá smrt. Mor. Po staletích zdánlivého míru opět vyzve své protivníky k tanci. K umrlčímu tanci…

Umrlčí tanec

Umrlčí tanec

  • Autor:
  • Nakladatelství: Straky na vrbě
  • Cena: 235 Kč
  • ISBN: 978-80-87364-36-9
  • Vyšlo: 6. 12. 2012

Pradávná kletba obchází ulicemi, stírá hranice mezi minulostí, přivolává mrtvé a zapomenuté. Po dláždění zní dupot vojáků s mušketami a chřestot kostí. Ve stokách bublá hněv. Vlčí znamení opouští hrob. Krvelačný……

Číst více
Předvánoční nadílka nakladatelů

Předvánoční nadílka nakladatelů

Zapátrali jsme v edičních plánech a přinášíme přehled toho, co čtyři silní hráči – Straky na vrbě, Laser-books, Fantom Print a Triton – na poli fantastiky chystají pro předvánoční trh. Můžeme se těšit na pokračování oblíbených sérií i samostatné knihy, očekávanou antologii i knihu, která vychází, slovy nakladatele, „po téměř desetiletém úsilí“.

UKÁZKA: Marellion

UKÁZKA: Marellion

Rozvaliny starého města, samohybní nemrtví, hutná temná atmosféra, ale i neotřelý humor, to vše najdete ve sbírce Marellion s krásnou obálkou od Tomáše Kučerovského. Kniha byla pokřtěna na 31. Fénixconu, který se konal ve dnech 4. až 5. prosince 2015 v Brně.

Daniel Tučka –nejlepší autor steampunku

Daniel Tučka –nejlepší autor steampunku

Vydal bezpočet povídek. Vyšla mu už i kniha. A není troškař, takže chystá další. Sešli jsme se v příjemné hospůdce, kde mají vlastní minipivovar a jak jsme se jednomyslně shodli, i nejlepší pečenou kachnu vůbec. V tomto příjemném prostředí i samotný rozhovor s Danem Tučkou stál za zaznamenání. A tak jsme jej zaznamenali!

Hanina Veselá: Magnólie a démon

Hanina Veselá: Magnólie a démon

Nekromantka či telepatka? Od všeho něco, plus sexappeal a vražedný instinkt kobry královské, to je Magnólie. Díky svým psychickým schopnostem a jazyku ostrému jako břitva se zatím dostala z každé šlamastiky. Nyní však narazila na tvrdší protivníky, než je ona – na zombie. Vítejte ve světě, kde magie je běžnou součástí života, vaše myšlenky jsou zboží jako každé jiné a smrt není zdaleka to nejhorší, co vás může potkat!

Dravčí poupě

Kosťa Šindelář je sice velmi mladý autor, zato má za sebou již několik úspěchů. Za svěží humornou povídku Dravčí poupě vyfasoval předloni v Ceně Karla Čapka bramborovou medajli. – O.J.